Hlavní obsah

Tajemství krásy a velmi štíhlé postavy Gwyneth Paltrowové

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerstvá čtyřicátnice Gwyneth Paltrowová odhaluje tajemství své krásy a dokonalé postavy. Kromě pravidelného cvičebního režimu a detoxu je podle ní nutný víkendový relax v podobě malých hříchů - v jejím případě cigarety a červeného vína.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrowová v roce 2013

Článek

Gwyneth je známá jako propagátorka přísné diety i cvičení, a tak není divu, že ve svých 40 letech neví, co je to vráska, natož celulitida. Navíc teď pro The Telegraph přiznala, že i ona občas zhřeší a dopřává si alespoň o víkendu sklenku červeného vína či cigaretu.

Co všechno pro svoji krásu dělá Gwyneth?

Pravidelně cvičí podle programu známé tanečnice a propagátorky cvičení Tracy Andersonové, která mimo jiné trénovala i Madonnu či Shakiru. Tracy ji naučila pohlížet na cvičení jako na automatickou rutinu, jež se ničím neliší od pravidelného čištění zubů.

Gwyneth tedy úderem desáté hodiny od pondělí do pátku pravidelně cvičí. Z jejího pohledu je důležité vytvořit si patřičný svalový tonus a zvýšit svůj metabolismus dostatkem pohybu, zvláště pokud má člověk sedavé zaměstnání.

Kromě naprosto zdravé stravy, která zakazuje kávu, alkohol, cukr, vejce, pšenici, maso a průmyslově zpracované potraviny, je velmi důležité si naplánovat pravidelnou detoxikaci organismu.

K detoxikačním kúrám je ale nutné přistupovat obezřetně a raději za pomoci odborníků. Jednak se kvůli detoxu může zcela zastavit metabolismus, což může vést v budoucnu k nárůstu tělesné hmotnosti, jednak může dojít během detoxikace k halucinacím, s čímž má samotná Gwyneth své zkušenosti.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrowová v roce 2001

Při dodržování dietního plánu je dobré mít po ruce neustále nějakou zdravou svačinku. „Jestli něco skutečně miluji, pak zdravé salátové zálivky. Mezi mé nejoblíbenější patří ta z kozího jogurtu, jalapeňos, koriandru a medu, kterou si udělám vždy na týden dopředu a používám ji k salátům a kuřecímu masu,“ svěřuje se herečka.

Další radou Gwyneth je přestat se vážit a raději se měřit krejčovským metrem. Výše hmotnosti totiž na ženy působí příliš stresově a je zbytečné se kvůli tomu trápit.

Stres je pro krásu ten nejhorší nepřítel. Člověk musí najít životní rovnováhu, aby zvládal s nadhledem každodenní starosti. Proto je dobré nežít striktně a občas si dopřát nějakou tu odměnu v podobě malých hříchů.

„Často si dám o víkendu sklenku červeného vína a cigaretu. Je to má odměna za veškeré mé celotýdenní snažení – a ty chvilky si o to víc užívám,“ dodává Gwyneth.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám