Hlavní obsah

Stop svědění aneb Jaké spodní prádlo nechat ve vedrech doma

Novinky, lin

Léto o sobě dává řádně vědět a rtuť teploměru nebezpečně stoupá? Pak je nejvyšší čas věnovat svému tělu patřičnou pozornost. Před vysokými teplotami by se neměla chránit jenom pokožka, ale také vaše intimní partie. Jaké prádlo vás uchrání před nepříjemnými infekcemi a palčivým svěděním?

Foto: Profimedia.cz

Prodyšné spodní prádlo by mělo být ve vedrech samozřejmostí.

Článek

Při extrémně vysokých letních teplotách má naše tělo tendenci se potit výrazně více než normálně, což může vést k zapařeninám a nepříjemným infekcím. Jak se těmto problémům vyhnout? Základem je správně zvolené spodní prádlo. Ale které je to pravé?

Odborníci se obecně shodují, že v létě je ideální volit spodní prádlo z přírodních materiálů. Nedávno ale odbornice na spodní prádlo Cora Harringtonová rozvířila vody internetu tvrzením, že bavlna nemusí být nutně tím nejlepším řešením. „Ačkoliv se jedná o přírodní tkaninu, má tendenci v sobě držet vodu a vlhkost. Jinými slovy, když se bavlna namočí, zůstane mokrá,“ říká pro Huffington Post.

Místo bavlny proto doporučuje hedvábí, i když sama uznává jeho negativní dopad na životní prostředí i stav peněženky. Další variantou jsou podle ní rostlinná syntetická vlákna, jako je bambus, viskóza či umělé hedvábí.

Ale ani již zmíněná bavlna není tak úplně špatná. Dermatoložka Angela Lambová doporučuje zaměřit se zejména na bavlněné spodní prádlo kombinované s jinou tkaninou. „Hedvábí je těžké a pevně tkané, tudíž nevětrá, a proto jeho nošení příliš nedoporučuji. V noci doporučuji spát naostro a na den volit spodní prádlo z bambusu či modalu.”

S tím souhlasí i gynekolog Scott Osmun, který tvrdí, že materiály, jako je hedvábí a viskóza mohou vést ke kvasinkové infekci či bakteriální vaginóze, což jsou stavy, které jsou při nadměrném pocení poměrně časté.

Jaký je tedy závěr? Základním pravidlem je pravidelná výměna spodního prádla. Ve velkých vedrech se nemusíte stydět si vzít i náhradní kalhotky do kabelky. Při ruce byste navíc měla mít i hygienické ubrousky, které vám zajistí svěžest po celý den, navíc se vyhnete nepříjemnému zápachu.

Co se týče samotného materiálu, spoléhejte se spíše na přírodní, které zajistí, že vaše pokožka bude dýchat. Ideální je spodní prádlo z bambusu či modalu. Vyzkoušet ale můžete i modely ze směsi bavlny či hedvábí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám