Hlavní obsah

Sběratel kostí a miláček žen David Boreanaz

Právo, Zuzana Musálková

Seeley Booth, speciální agent v podání Davida Boreanaze, je špičkový vyšetřovatel, ale hlavně chlapák a snový muž leckteré dospělé ženy. Ten, který je sexy, uvažuje jednoduše a čistě, ale především vás vždycky ochrání prostě proto, že to přece opravdoví chlapi dělají.

Foto: Profimedia.cz

David Boreanaz

Článek

A v americké sérii Sběratelé kostí působí mužně i vedle superemancipované a nekompromisně racionálně uvažující vědkyně, jakou je jeho seriálová partnerka v podání Emily Deschanelové. Spolu pak řeší případy vražd, při kterých po oběti zůstanou jen kosti.

Hercem jsem se chtěl stát od té chvíle, co jsem poprvé uviděl Yula Brynnera ve filmu Král a já. Myslím, že mi bylo tak šest.

Pro Davida Boreanaze nejsou Sběratelé kostí zdaleka první televizní zkušeností. Nabídku na ztvárnění agenta FBI dostal už jako velká seriálová hvězda. Jak se ale dostal k herectví?

S televizí měl co do činění i jeho otec, i když vlastně jenom předpovídal počasí. David vystudoval herectví v New Yorku a splnil si tak svůj dětský sen. „Hercem jsem se chtěl stát od té chvíle, co jsem poprvé uviděl Yula Brynnera ve filmu Král a já. Myslím, že mi bylo tak šest,“ vzpomíná třiačtyřicetiletý představitel silných hochů, kterého kritici přirovnávají ke slavným hvězdám stříbrného plátna. Prý má v sobě stejný typ šarmu jako Gary Cooper nebo Steve McQueen.

Foto: FTV Prima

Premiérovou šestou řadu seriálu Sběratelé kostí s Davidem Boreanazem můžete vidět každé úterý po dvaadvacáté hodině na FTV Prima.

Než byl jeho talent objeven a jeho chlapáckou postavu začaly obdivovat především milióny dívek v pubertě, musel se živit různě. Sbíral ručníky, parkoval auta, prostě dělal kde co, stejně jako jiní začínající herci, kteří svého amerického snu možná ani nedosáhnou.

U Davida ale zafungovalo především štěstí – a to když jednou venčil svoji fenku. Z okna ho viděl filmový producent a řekl si, že by z tehdy osmadvacetiletého mladíka mohl být skvělý upír s lidskou duší. Po několika castinzích ho opravdu obsadili do role Angela v seriálu Buffy přemožitelka upírů.

Ten měl obrovský úspěch hlavně u mladých divaček – o komplikovaného hrdinu byl z jejich strany okamžitě obrovský zájem. Navíc sexuální napětí mezi představiteli hlavních rolí bylo tak přesvědčivé, že se docela dlouho spekulovalo, jestli spolu herci nerandí i v soukromí. A vzhledem k Boreanazově pověsti by Sarah Michelle Gellarová nebyla rozhodně první, jež propadla jeho kouzlu.

Černé kožené kabáty, urostlá postava a složitý charakter nemrtvé bytosti zajistily Davidovi obří fanklub a scenárista a režisér Buffy Joss Whedon napsal pro Angela samostatný seriál, kde jako soukromé očko řešil případy plné upírů, démonů a jiných temných sil. Seriál skončil po pěti úspěšných sezónách v roce 2004.

Foto: Profimedia.cz

S druhou manželkou Jaime Bergmanovou

V té době už byl idol dívčích srdcí podruhé ženatý. Manželství s herečkou Ingrid Quinnovou vydrželo dva roky, zatímco svazek s Jaime Bergmanovou trvá dodnes i přesto, že se na známého herce provalilo několik nevěr.

V soukromí sice herec není zrovna andílek, ovšem jeho poslední postava Seeley Booth, která se v televizi objevuje od roku 2005, naproti tomu opravdu uznává tradiční hodnoty. Je sice rozvedený a má syna, ale stejně hledá opravdový vztah plný lásky a ženu, se kterou by mohl založit novou rodinu.

Diváci a především divačky čekaly několik sezón na to, až se tou vyvolenou stane trochu sociálně nešikovná antropoložka Temperance Brennanová, jejíž úlohou v minimálně polovině seriálu je doslova se „hrabat“ v lidských ostatcích.

Kromě hvězdné seriálové kariéry, občasných nevěr a podivné fóbie z ptáků je David stejný jako jiní muži. Věnuje se svému jedenáctiletému synovi, dokonce i rád vaří a ženy spíš než zjevem odzbrojuje smyslem pro suchý humor.

Foto: Profimedia.cz

David Boreanaz

Reklama

Související témata:

Související články

James Franco: Spaní je opravdu ztráta času

„Už jako malý jsem hodně četl a fantastická knížka Lymana Bauma Čaroděj ze země Oz byla jednou z mých prvních. Mocný vládce Oz mi pak dal možnost vrátit se...

Výběr článků

Načítám