Hlavní obsah

Oblékněte se na svah stylově

Novinky, lin

Chystáte se letos na hory? Pokud ano a nevíte si rady s výběrem mrazuvzdorného a stylového oblečení, které vás zahřeje víc než oblíbený svařák na svahu, čtěte dál. Poradíme vám, jak na to.

Foto: Profimedia.cz

Už dávno neplatí, že sportovní oblečení nehledí na design.

Článek

Už dávno neplatí, že sportovní oblečení nehledí na design a moc parády v něm neuděláte. Naopak, občas je těžké se zorientovat v nepřeberném množství designů, materiálů a parametrů, které nám v obchodech nabízejí. Vyberte si mezi množstvím výrobků to pravé oblečení na lyžování, které vás zahřeje na těle i u srdce.

Druhá kůže, která v zimě hřeje

První vrstvou je vždy dobře padnoucí a správně fungující termoprádlo – triko s dlouhým rukávem a dlouhé spodky. Tato vrstva sice není na svahu na první pohled vidět, ale i tak je důležité, abyste její výběr nepodcenili.

Při nákupu dbejte na to, aby termoprádlo mělo vždy přiléhavý střih. Jedině tak bude schopné efektivně nasát a odvádět pot. Dále se zamyslete nad tím, jestli barevně ladí k bundě a kalhotám, které již doma máte nebo si je plánujete pořídit. Pokud si nejste jisti, nebojte se vsadit na klasickou černou variantu. V takovém prádle se nebudete stydět posedět v hospůdce u svahu nebo třeba tančit v místním rondelu.

Foto: archiv firem

Zleva, Termo tričko, Craft, 1090 Kč. Termo legíny, Craft, 1090 Kč. Komplet, Klimatex, 799 Kč

Foto: archiv firem

Zleva, stylový a funkční rolák, Vist Guenda Leo Butterfly, 6290 Kč. Mikina Bogner Fire + Ice Alexia2, 3490 Kč. Funkční mikina, Emmegi Katja T0, 7990 Kč

Jakou bundu si vybrat?

Sháníte-li novou zimní bundu, ve které budete na svahu nepřehlédnutelní, poohlédněte se zejména po moderních přírodních barvách. Letos je v módě elegantní béžová, klasická bílá nebo elegantní černá.

Celkově se trend sportovních lyžařských bund ubírá k elegantnímu luxusnímu stylu, a tak na mnohých bundách najdete i různá zdobení v podobě kamínků, výšivek nebo bohatých pravých či falešných kožešin.

Foto: archiv firem

Zleva, Kilpy Eufana -W, 5499 Kč. Vist Antea, cena: info v obchodě. Alpine Pro, dámská bunda Gilletta, 3499 Kč. Columbia, Snow Dream Jacket Cirrus Grey Hthr, 5099 Kč. Hannah Sachin, 6990 Kč

A co kalhoty?

Zapomeňte na klasické černé nebo modré kalhoty, které vidíte na každé sjezdovce. Pokud sháníte nové, zaměřte se zejména na úzké střihy nohavic, které jsou velmi lichotivé a moderní.

Co se týče barev a vzorů, pokud máte doma jednoduchou bundu, pak se klidně poohlédněte po vzorovaných oteplovačkách, které k ní budou barevně ladit. V případě, že si potrpíte na klasiku, můžete vsadit na jednoduché kalhoty v bílé, béžové či šedé barvě.

Foto: archiv firem

Zleva, Hannah, 3490 Kč. David Sport,7290 Kč. Hannah, 3690 Kč. Bogner, info o ceně v obchodě. Peak Performance, info o ceně v obchodě

V každém případě ale platí, že kalhoty musí být pohodlné, perfektně sedět v každém pohybu a musí být dostatečně nepromokavé.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám