Hlavní obsah

Největší módní událost roku Met Gala

Novinky, ema

Slavnostní večer pořádaný již tradičně v newyorském Metropolitním muzeu umění patří k jedné z největších módních událostí roku. Akce má vždy tematické zaměření, které souvisí s následnou expozicí v muzeu. Tím letošním byla Čína, především vliv čínského umění od dob imperialismu do současnosti, což se projevilo i na róbách mnoha návštěvníků z řad celebrit, kteří se tímto tématem rádi inspirovali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hollywoodské hvězdy předvedly své róby na červeném koberciVideo: Reuters

 
Článek

Vstupenka na slavnostní akci stojí v přepočtu více jak 600 000 korun, pro normálního smrtelníka tedy naprosto nepřijatelná suma. Celebrity si ovšem tuto velkou módní událost nemohly nechat ujít. Na červeném koberci se promenovaly hvězdy celosvětového formátu a každá jedna z nich byla pod drobnohledem módních kritiků.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Karolina Kurková, Amal a George Clooneyovi a Katie Holmesová

„Nemyslím si, že je to party. Spíše je to o umění. Byla jsem tu už šestkrát a každý rok je to hodně rozdílné. A letos se klade velký důraz na Čínu, a proto se cítím velmi poctěna, takže si to užívám,“ řekla Liu Wenová, která je považována za první čínskou supermodelku a právě její kultura se stala předmětem letošní výstavy.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Madonna, Kanye West a Kim Kardashianová, Rosie Huntington-Whiteleyová

Foto: Profimedia.cz

Návrhář Jeremy Scott poklekl na červeném koberci k nohám zpěvačky Madonny.

Popová královna Madonna prozradila i detaily z oslavy, které jsou tradičně veřejnosti přísně utajeny. „Sedíte u stolu s velkou spoustou slavných lidí a čekáte opravdu dlouho na jídlo.“

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Selena Gomezová, Georgia May Jaggerová, Keira Knightleyová

Barbadoská zpěvačka Rihanna, která se stala hlavní hvězdou večera, především díky tomu, že v muzeu vystupovala, oblékla na poctu a jako výraz podpory šaty, které navrhl známý čínský designér Guo Pei. „Nemůžu se dočkat vystoupení Rihanny. A také se konečně potkám s lidmi, které jsem dlouho neviděla,“ řekla modelka Naomi Campbellová.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Rihann v detailu.

Foto: Profimedia.cz

Rihanna, s jejíž vlečkou jí do schodů museli pomáhat tři muži.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Rihanna, Jennifer Lopezová, Donatella Versace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám