Hlavní obsah

Něco nového do školních lavic

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co naplat, letní radovánky se pomalu chýlí ke konci. Rodiče mají čtrnáct dní na to, aby zrevidovali šatník potomků a vyrazili na nákupy. Dětská soutěživost v oblasti módy není právě tím, co by nás mohlo těšit. Možná právě proto se návrháři dali na cestu jakési školní elegance, v níž převažuje pohodlí a jednoduchost střihu.

Článek

Některé typy oblečení mohou nosit jak děvčata, tak kluci, což je příjemné zejména v rodinách, kde přichází v úvahu dědění mladšího po starším. Patří sem především nepřezdobené bundy včetně košilových, jednobarevné mikiny s kapucemi a osvědčené vesty plné kapes.

Už klukům na prvním stupni jsou určeny měkké blejzry a sáčka, jejichž doplněk často tvoří tenká kapuce z odlišného materiálu. Je to sice poněkud nezvyklé, ale na druhou stranu může jít o docela užitečnou přípravu pro léta příští. Naučit se nenuceně chovat v tomto druhu oblečení vyžaduje určitý cvik. Doplňkem v takovém případě nejsou košile, ale trika bez límce s výraznějším potiskem.

Na džínách se objevují potisky a výšivky. Do konkurenčního boje vyrážejí kostkované kalhoty z bavlněných směsí, případně kárem alespoň lemované. Délka nohavic nehraje žádnou roli. Čekat na velkou vodu se dá i v zimě v doprovodu holínek. Pokud bude jen trochu hezky, zaplaví ulice nejrůznější tenisky a botasky, mírně zdobené i pro pány kluky.

Tuniky stále nepřekonané

Móda pro dívky není přeplněná zdobnými detaily. Jednoduché pojetí však nepostrádá nápad.

* Prodloužené halenky nošené navrch si obecně získaly oblibu, jaká už tady dlouho nebyla. Nemohly proto neproniknout také do šatníku školaček. Mají podobu sportovní i trochu romantickou. Protože jsou volnější, dají se vrstvit s dalšími halenkami a triky. Vyhrnovací rukávy s upevněním na knoflík vedou.

* Častý je střih safari s mnoha našitými kapsami.

* Přednost mají kalhoty s upravitelnou délkou, zajištěnou páskem. U propracovanějších dívčích typů lze najít rovněž regulovatelný objem pasu.

* Vyšívané kaskádovité sukně lákají menší holčičky, u starších frčí vypasované i rovné minišaty doplněné legínami.

* Alfu a omegu dívčího šatníku tvoří barevné pojetí celého vzhledu, ve hře jsou maximálně tři, jedna z nich hlavní.

Reklama

Související témata:

Související články

Bílá je královnou léta

Nikdy nevyjde z módy, výborně se kombinuje, dodává svěžest a ubírá věk. Symbolizuje čistotu a něhu, ale také sebevědomí a smysl pro pořádek. Taková byla,...

Jiřina Tauchmanová: Na mě nemá kdo šít

Módní návrhářka Jiřina Tauchmanová (45) prý podle odborníka na lidskou duši musela v některém ze svých minulých životů přinejmenším bydlet v blízkosti...

Dámský prádelník je věda

Dobré prádlo je na jedné straně věc nezbytná, na straně druhé znamená pro ženu něco jako značkový parfém. Tvoří součást intimní výbavy, zároveň ale hovoří...

Výběr článků

Načítám