Hlavní obsah

Namalované rty zvyšují ženám sebevědomí, atraktivitu i pocit moudrosti

Novinky, Dana Sokolová

Výrazně namalované rty přitahují pozornost mužů a dodávají ženě na atraktivitě, a to nejen z pohledu sexuality, ale i v profesním životě. Sexy vzhled přitom není vše, mnohem důležitější roli sehrává, jak se žena v daný okamžik cítí a jak působí navenek. Namalované rty podle vědců navíc posilují sebeúctu a pocit chytrosti. Ženy jsou pak po všech stránkách úspěšnější.

Foto: Profimedia.cz

Výrazně namalované rty přitahují pozornost.

Článek

Rtěnka dotváří celkový pohled na ženskou osobnost, a pokud je vhodně zvolena, zároveň podtrhne celkový vzhled. Výrazné odstíny jsou otázkou sebevědomí a schopnosti přijímat pozornost druhých, protože dokonalé rty jednoduše upoutávají pohledy ostatních.

Vědci z Harvardské lékařské školy a univerzity v Chieti v Itálii na Daily Mailu poukazují na tzv. rtěnkový efekt, který u žen způsobuje vyšší sebevědomí, sebedůvěru, sebeúctu a pocit chytrosti. Díky těmto důvodům pak prý i dosahují lepších studijních výsledků a všeobecně profesních úspěchů.

Podle jejich zjištění dokonalý make-up funguje jako zlepšovač nálady lépe než například poslech pozitivní hudby a další stimulanty.

Foto: Yves Rocher

Červená rtěnka sluší každé ženě. Musí si jen umět vybrat ten správný odstín.

Barevnost rtěnky, kterou intuitivně volíme, odráží velmi výrazně naše já
Sytě červená a pomerančová - jste kreativní, smělá, odvážná, vášnivá a zároveň dostatečně sebevědomá. Nerada chodíte ve stínu, mnohem raději na sebe upoutáváte pozornost druhých a toužíte po jejich obdivu. Nebojíte se jít si za svým, skutečně máloco vás dokáže zpomalit či zcela odradit.
Perfektní růžová - tento odstín o vás vypovídá, že jste společenská, temperamentní, přátelská, usměvavá. Dokážete se radovat z mála a všeobecně nepodceňujete význam malých gest. Proto vás lidé mají rádi a hledí si vás.
Přírodní a světle růžová - mnozí vás považují za příliš dětinskou, tichou až nevýraznou dívku. Vaší předností je, že dokážete velmi dobře druhým naslouchat, vcítit se do jejich situace a nezištně jim pomáhat.
Bordó a švestková - nikdy nebudete dívkou z davu. Váš smysl pro nezávislost a kultivovanost vám nikdy nedovolí být jako ostatní. Vždy se budete chtít něčím odlišovat, ale pokud možno vytříbeným způsobem. Váš styl bude vždy důkladně promyšlený a sladěný.
Tmavé odstíny barev - je jedno, zda upřednostníte nejtemnější fialový odstín, červený či černý, tak jako tak budete působit tajemně, nepřístupně a pro mnohé až strašidelně. Vaše názory budou hlasité, ale jen málokdy se setkají s masovým porozuměním.
Balzám či lesk na rty - pokud upřednostňujete jen balzám či lesk na rty, pak patříte mezi praktické ženy, které netouží vyniknout za každou cenu. Raději všeho dosáhnete svou usilovnou prací a dodržováním pravidlem.
Foto: archív firem

Rtěnky

Aby rtěnka vydržela

Nejdříve na rty použijte speciální peeling či alespoň rty přejeďte kartáčkem na zuby, abyste odstranila všechny odumřelé buňky. Poté použijte primer neboli podklad pod make-up. Existují jak speciální přímo pro rty, lze použít i běžný podklad pod make-up. Rty krásně vyhladí, prodlouží se životnost kontury i rtěnky. Také sjednocuje tón rtů.

Následně rty orámujte tužkou na rty, pokud možno ve stejném odstínu jako je rtěnka, případně neutrálním odstínem konturovací tužky a rty vymalujte rtěnkou. Rty poté obtiskněte do papírového kapesníčku, a ještě jednou vymalujte barvou.

Opakujte tak dlouho, dokud pro vás barva nebude žádoucí. Pro přesnější kontury použijte korektor či make-up a rty obtáhněte, abyste zvýraznila barvu.

Foto: archív firem

Lesky

Jak zvětšit rty pomocí ombré efektu

Důležité je zvolit barvy, které do sebe zapadnou a ladí k sobě a držet se následujícího návodu:

  • Nejprve rty připravte pomocí podkladové hydratační báze.
  • Zvýrazněte přirozené kontury rtů pomocí tenčí části štětečku, a to některým z tmavších odstínů – vynikne tak efekt plnějších rtů.
  • Dále rty vyplňte světlejší barvou pomocí silnějšího štětečku a lehce stínujte od středu rtů ven, kde oba tóny přirozeně spojte.
  • Celý look dále zvýrazněte pomocí rozjasňovače.
Foto: Maybelline New York

Pomocí nové konturovací paletky na rty Color Drama od Maybelline New York dosáhnete efektu větších a plnějších rtů během chviličky, cena: 399 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám