Hlavní obsah

Na týdnu módy v New Yorku se poprvé předvedly boubelky

Novinky, das
New York

Mola světově proslulého týdne módy v New Yorku vůbec poprvé zažily show modelek nadměrných velikostí. Podle odborníků ze světa módy se jedná o skutečné prolomení bariér. Konečně se začne pohlížet i na ženy s nadměrnými velikostmi jako na ty, které udávají směr i trendy.

Článek

"Fashion Week v New Yorku je vyvrcholením celé sezóny a je moc dobře, že se i na něm konečně objevily přehlídky s nadměrnými velikostmi. Mělo to tak být už dávno. Lavinového efektu jsem se všimla až v letošním roce a já to považuji za skutečně historický moment ve světě módy. Jsem skutečně poctěná, že mohu být mezi 18 XXL modelkami, jež tuto módu zde v New Yorku předvádí," svěřuje se přední americká modelka v nadměrných velikostech Lizzie Millerová.

Foto: Reuters

A její slova potvrzuje i další z modelek Emma. Podle které doteď dívky s konfekční velikostí 14 (42) a víc ani nevěděly, zda se správně oblékají, jestli to, co nosí, je skutečně "in"  a zda se pro ně konkrétní střihy hodí či ne.

Foto: Reuters

"Snad konečně nastane čas, kdy se ženy za své velikosti nebudou stydět a v obchodech naleznou dostatečné množství módních oděvů pro svou velikost," dodala Emma.

Foto: Reuters

Letošní show sponzoroval největší web s oblečením pro XXL - OneStopPlus.com.

Foto: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

V čem zazáříte v tanečních

Sezóna tanečních patří k velmi důležitým obdobím většiny mladých lidí. Zejména dívky mají možnost oblékat se týden co týden do krásných šatů a později se cítit...

Výběr článků

Načítám