Hlavní obsah

Módní souboj generací: Matky versus dcery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná jste se přistihla, že čím jste starší, tím více se oblékáte jako vaše maminka. Nebo je tomu přesně naopak. Ať tak, či onak, navzájem si toho můžeme mnoho předat.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Cindy Crawfordová s dcerou Kaiou Gerberovou

Článek

Matky dcerám: Kvalita nad kvantitou

S věkem přicházejí zkušenosti a díky nim ženy poznají, že se nevyplácí nakupovat oblečení za pár korun. Méně je více. Pro kvalitu sice budete muset sáhnout hlouběji do kapsy, ale odměnou vám bude příjemný a pohodlný kousek, který při správné péči může vydržet dlouhá léta.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Reese Witherspoonová a její dcera Ava Elizabeth Phillippeová

Mezi další tipy, kterými se mohou dcery u svých maminek inspirovat, patří kvalitní doplňky. Kožená kabelka a boty jsou investice, kterých nebudete litovat.

Blíží se svátek všech maminek. Nezapomeňte na tu svou

Móda a kosmetika

Perly jsou nestárnoucím šperkem, který se dá nosit celý život. Milovala je herečka Audrey Hepburnová a po svém je nosí i rockerka Avril Lavigne.

Foto: archiv firem

Krátký trenčkot, Marks & Spencer, 1999 Kč. Košile, Jaeger (prodává Marks & Spencer), 2799 Kč. Bavlněné šaty, Yerse (prodává Nila), 2499 Kč. Kožená kabelka, CCC, 1899 Kč. Mokasíny, CCC, 899 Kč. Perlový náhrdelník, Zara, 549 Kč

Dcery matkám: Bavte se

Vzestup sociálních sítí může za to, že většina současných trendů cílí zejména na mladou generaci. Přesto stojí za to některé vyzkoušet i v pozdějším věku.

Oversized džíny mezi mladými zcela převálcovaly dříve oblíbené skinny. Nebojte se volné siluety. Slušet bude všem postavám, stačí si jen vybrat ideální střih pro vás. To pohodlí za to stojí.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Cindy Crawfordová s dcerou Kaiou Gerberovou

Z mladší generace si můžeme vzít příklad i v oblasti životního prostředí. Mezi základy udržitelnosti už dávno nepatří jenom nakupování s mírou. Generace X a Y často sahá po oblečení z druhé ruky a vybírá si mezi zodpovědnými značkami, které své kolekce vyrábějí eticky a z certifikovaných bio materiálů.

Některé kousky jsou zcela univerzální. Kožený křivák má doslova zázračnou moc omladit a nosit jej můžete třeba v kombinaci s elegantní módou.

A co doplňky? Trendy šátek bandana ozvláštní jakoukoliv klasickou košili. Nesmrtelné conversky zase skvěle vplují do vašeho volnočasového stylu.

Foto: archiv firem

Tričko, Ganni, 2387 Kč. Volné džíny, Levi's, 3399 Kč. Udržitelné tenisky, Veja, 4499 Kč. Tenisky, Converse, 1999 Kč. Kožená bunda, All Saints (prodává Zalando), 9878 Kč. Šátek, Zara, 299 Kč

Nejnovější trendy ve slunečních brýlích

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám