Hlavní obsah

Módní je téměř vše, co je správně nakombinované

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Móda už je podle všeho dost nudná i pro skutečné odborníky. Lidé ji budou čím dál častěji vytvářet sami svými osobitými kombinacemi. Čím méně uvěřitelné variace barev, střihů, objemů a materiálů, tím víc budete opravdu chic, odhaduje módní vizionářka Ellen Haeserová z Nizozemska, která na módních veletrzích Styl a Kabo v Brně představila trendy pro příští rok.

Článek

Nosit se dá skoro všechno, nic není vysloveně špatně, umění je ale dobře kombinovat. Obchody jsou plné nejrůznějších modelů. Dalo by se prý říci, že už jsme viděli opravdu všechno.

"Často už je záživnější pohled do nějakého pekařství než do módního obchodu. A to mám módu skutečně hodně ráda," posteskla si Haeserová.

Puntíky jsou out

I přes stále větší rozmanitost a nabídku v obchodech jsou ale i dnes kousky, které je lepší ze šatníku nevytahovat vůbec, a to ani jako součást bláznivé, a tedy módní, kombinace. Týká se to hlavně puntíků. Oblíbený vzor se po několika sezonách postupně vytrácí a Haeserová tvrdí, že je už skutečně out.

Jak se s novým směrem popasují Češi, je otázkou. Podle většiny návrhářů i módních expertů jsou málo odvážní. Neradi vyčnívají z davu. Návrhářka Miroslava Talavašková, čerstvá držitelka titulu Top Styl Designer pro nejlepší mladé módní tvůrce, dokonce řekla, že módu v Česku ovlivňuje davová psychóza, která individuality vytěsňuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám