Hlavní obsah

Milované i nenáviděné boty zvané kačenky jsou opět v módě

Novinky, Linda Humlová

Kačenky neboli podle módní terminologie tzv. kitten heels jsou boty na malém, maximálně pěticentimetrovém úzkém podpatku, který se může, ale také nemusí dole rozšiřovat. Tyto boty slavily velký úspěch zejména v 50. letech minulého století, než je zcela nahradily trendy jehly a boty na klínku. Nový život jim vdechli designéři až letos. Podívejte se, jak vypadají.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Baťa

Článek

Boty na „kačence” rozhodně nebudou šálkem kávy všech. Pro některé lidi jsou symbolem nevkusu a do jisté míry i komičnosti, zatímco jiným připadají nadčasové, a navíc i komfortní.

Ať už patříte do kterékoli skupiny, nespornou výhodou kitten heels je, že působí elegantně stejně jako lodičky na vysokém podpatku, ale zároveň jsou nesrovnatelně pohodlnější, tudíž i vhodné na celodenní nošení. Jak je ale nosit, aby nepůsobily příliš zastarale?

Foto: Profimedia.cz

Zleva novinářka Giovanna Engelbertová, blogerka Chiara Ferragniová, televizní hvězda Kourtney Kardashianová.

V první řadě si vybírejte pouze modely, které mají špičatou špičku. Dále je také důležité, na jakou příležitost boty hodláte nosit.

Pokud například hledáte pohodlné boty do práce, pořiďte si lodičky nebo kozačky v neutrálních barvách, které unosíte nejvíce.

Foto: archiv firem

1. Eobuv, 4252 Kč. 2. Zara, 1599 Kč. 3. Deichmann, 424 Kč. 4. Mango, 1299 Kč. 5. Zara, 1599 Kč. 6. Mango, 1299 Kč. 7. F&F, 999 Kč. 8. Baťa, 1399 Kč

V případě, že naopak sháníte trendy pár bot, který ozvláštní každý outfit a přidá mu na pozornosti, porozhlédněte se po tzv. socks boots, což jsou přiléhavé kotníčkové boty, které nejlépe vyniknou v kombinaci s volnějšími cigaretovými kalhotami.

Foto: Profimedia.cz

Kitten heels od Diora

Další variantou jsou pak kitten heels ve výrazné barvě nebo trendy vzoru. Takové pak vyniknou nejlépe v kombinaci s jednoduchým outfitem složeným například z teplého svetru, džín a jednobarevného kabátu.

Šanci také můžete dát kačenkovým kozačkám nad kolena, které nepůsobí tolik sexy jako ty na vysokém podpatku a nosit je tak můžete i do práce.

Foto: archiv firem

1. Zara, 1999 Kč. 2. Baťa, 1199 Kč. 3. Zara, 1599 Kč. 4. Zara, 1599 Kč. 5. Baťa, 1799 Kč. 6. Tezyo, 4690 Kč. 7. Tezyo, 3690 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám