Hlavní obsah

Michelle Dockeryová z Panství Downton po letech znovu našla štěstí

Hvězda oblíbeného seriálu Panství Downton, Angličanka Michelle Dockeryová (40), prožívá skvělé období. Hraje v dalším filmovém pokračování zmíněného seriálu, roli má i v počinu Netflixu Anatomie skandálu, natáčí thriller Boy Kills World a coby zpěvačka vydává debutové album. A navíc se letos zasnoubila.

Foto: Profimedia.cz

Přestože popularitu jí vynesly role v televizi a na stříbrném plátně, vášní je pro ni zpívání. „Herectví se musí držet textu, zatímco hudba může začít kdekoli. Je to velmi osvobozující.“

Článek

Zpráva přišla šest let poté, co utrpěla zdrcující ztrátu svého snoubence Johna Dineena, který ve čtyřiatřiceti letech zemřel na rakovinu.

Její nový nastávající Jasper Waller-Bridge je spoluzakladatelem filmové a televizní produkční společnosti Day One Pictures a setkali se přes společné přátele v roce 2019.

„S Johnem jsme byli zasnoubení a v duchu manželé, takže jsem se považovala za vdovu. Osud mi pak do cesty přivál Jaspera. Za tři společné roky jsme měli čas vše v klidu uvážit a těšíme se na společný život,“ prozradila Michelle Dockeryová s představou příjemných věcí příštích.

Lady Mary v popředí

Fanoušci seriálu budou bezpochyby nadšeni, když uvidí své oblíbence v „Downton Abbey: Nová éra“ opět pohromadě (v českých kinech běží film od konce dubna). Některé tváře chybějí, zato jsou tu některé tváře nové.

RECENZE: Panství Downton. Atmosféra meziválečné Anglie je úchvatná

Film

„Bylo skvělé vrátit se na společné natáčení. Jsme jako velká rodina, užili jsme si spousty legrace. Zábavné to bude i pro diváky. Mnoho postav je totiž vytrženo z prostředí, na které jsou zvyklé, tentokrát to vlastně vypadá úplně jinak,“ říká Michelle Dockeryová opět v roli lady Mary.

Celý film odstartuje šokující zpráva, že se babička Violet stala dědičkou zámku v jižní Francii, který jí odkázal muž, s nímž se setkala v mládí.

„Část rodiny tedy vyráží na francouzskou Riviéru, zatímco na mě, nejstarší dceru, zbyla po dobu otcovy nepřítomnosti péče o dům, kterou si teď jako lady Mary dokonce užívám,“ prozrazuje Michelle. Rozruch způsobí američtí filmaři, kteří chtějí v kulisách nádherného sídla natočit hollywoodský trhák.

Foto: CinemArt

V Panství Downton: Nová éra se svým filmovým otcem v podání Hugha Bonnevilla.

Když tedy pragmatická lady Mary, která se vždy snaží najít způsoby, jak financovat a opravit panství, dostane od režiséra v podání fešného Hugha Dancyho velmi dobrou nabídku, s natáčením filmu souhlasí.

„Dům je obrácený vzhůru nohama, upjatí britští služebníci se musí popasovat s bezstarostnými Američany, ale lady Mary, jejíž filmový manžel Henry Talbot je pryč a závodí v milovaných autech, je z toho všeho nadšená,“ dodává její představitelka.

Sociopatka v Jižní Africe

Michelle se také představí v americkém akčním thrilleru Boy Kills World v režijním debutu Moritze Mohra s populárním švédským hercem Billem Skarsgårdem v hlavní roli. Film sleduje hlavního hluchoněmého hrdinu s bujnou představivostí.

„Je to drsné. Když je jeho rodina vyvražděna, Boye v džungli vycvičí tajemný šaman, aby potlačil jeho dětskou představivost a stal se nástrojem smrti. Já si zahraju Melanii, jeho sestru. V roli jsem sociopatka, která se snaží vytvořit silný soudržný rodinný obraz, aby skryla zoufalství nad upadající dynastií. Tvrdí, že role je pro mě perfektní, tak uvidím, jak to zvládnu. Je to napínavé, natáčení začalo relativně nedávno v Jižní Africe,“ prozrazuje.

Trailer láká na Panství Downton: Novou éru

Film

A aby drsných filmů nebylo málo, přidala letos do svého hereckého portfolia roli v seriálu z dílny Netflixu s názvem Anatomie skandálu. Jde o psychologický thriller a drama ze soudní síně. Jak vysvětluje synopse Netflixu, seriál „infiltruje britskou elitu prostřednictvím osobního a politického skandálu, kde pravda leží mezi spravedlností a privilegii“. Michelle hraje advokátku vedle stejně výborné kolegyně Sienny Millerové v hlavní roli manželky politika.

„Je to perfektně napsané, a navíc absolutně odlišné od dobového dramatu v Panství Downton. Akční thrillery, které vás nutí neustále přemýšlet, jsou pro mě paradoxně ohromný relax.“

Hudba je vášeň

Co herečce dělá velkou radost, je hudba. V průběhu seriálu si sice několikrát zazpívala, nyní ale přichází s celým albem. Nevystupuje sólo, nýbrž s kolegou z Panství Downton Michaelem Foxem, který se objevil v páté a šesté sezoně show jako lokaj Andrew Parker. Duo známé pod jménem skupiny Michael a Michelle oznámilo novinku o novém hudebním projektu na Twitteru.

Napsali: „Hudba je naše vášeň. Herectví se musí držet textu, zatímco hudba může začít kdekoli. Je to velmi osvobozující. Moc se těšíme na naše čtyřstopé debutové album s názvem The Watching Silence.“

A zástupci nahrávací společnosti Decca Records dodali: „Hudba, ve které se Fox a Dockeryová společně našli, je jak klasická, tak nadčasová.

Přestože melodií a strukturou jsou jejich působivé písně spíše nashvillské než britským folkem, jsou moderní a bezprostřední a jsou prostoupeny jejich vlastním londýnským realismem.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám