Hlavní obsah

Oslňující róby z Met Gala 2024 na téma Šípková Růženka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozornost celého světa se každé první květnové pondělí ubírá ke schodům Metropolitního muzea v New Yorku, kde se koná akce s názvem Met Gala. Letošním tématem galavečera, který odstartoval výstavu s názvem Šípková Růženka: Probuzení módy, se stala Zahrada času. Jak si celebrity poradily s dress codem?

Móda na Met GalaVideo: Reuters

 
Článek

Met Gala je pro svět módy tím, čím je Super Bowl pro sport a Oscary pro svět filmu. Na akci smí jen nejvyhlášenější celebrity, které podle všeho vybírá sama Anna Wintourová, šéfredaktorka americké mutace časopisu Vogue a zároveň patronka celé akce.

Galavečer každoročně navazuje na výstavu v Kostýmním institutu v rámci newyorského Metropolitního muzea. Samotný večer je pak jakousi oslavou prolínání módy s uměním a každý rok se koná na jiné nápadité téma.

V předchozích letech se celebrity a hlavně jejich stylisté museli popasovat například s náboženskou či naopak queer tematikou nebo odkazem návrháře Karla Lagerfelda.

Letos se hlavním tématem stala Zahrada času. Kdo vsadil na šaty ve jménu růže a kdo byl trnem v oku pořadatelce Anně Wintourové?

Anna Wintourová: Nekonečná láska k módnímu světu

Móda a kosmetika

Jednu z nejkrásnějších tematických rób vynesla modelka Gigi Hadidová, která vsadila na newyorskou značku Thom Browne.

Překvapením večera byly hned dva modely, které na sebe oblékla herečka Zendaya s pomocí svého stylisty Lawa Roache. Jako první zvolila šaty z dílny Maison Margiela od Johna Galliana, který vyšel ze svého návrhu z kolekce Spring Summer 1999, jenž vytvořil pro značku Dior. Šaty doplnila o klobouk od Stephena Jonese. Její druhý look pocházel z dílny stejného návrháře, ale pro módní dům Givenchy. Róbu z roku 1996 doplnila rozkvetlým kloboukem značky Alexander McQueen z roku 2007 od Philipa Treacyho.

Jak se dostat na Met Gala?

Není to jen tak. Hosty na Met Gala vybírá sama Anna Wintourová. Podle informací Time se letos zúčastnilo kolem 400 celebrit. Kromě pozvánky je pak potřeba uhradit cenu za vstupenku, která se letos vyšplhala na 75  000 dolarů (tedy asi 1 764 000 Kč). Je to o 25 000 dolarů více než minulý rok.

Přesto byla akce vyprodaná a všechna místa u stolů, které stojí 350 000 dolarů (cca 8,1 milionu korun) obsazená.

Většina celebrit za galavečer ale nic neutratí. Lístky ani místa u stolů si nekupují, neboť jsou hosty módních domů, které je zároveň také oblékají.

Kardashianky vsadily na pas

Velkou pozornost opět vzbudila úspěšná podnikatelka Kim Kardashianová, která upoutala spíše než modelem od Margiely svým extrémně štíhlým pasem, který zejména na sociálních sítích vyvolal diskuse.

Jednoduchý model vynesla Kylie Jennerová, která vsadila na vypasovanou nude róbu bez jakýchkoli ozdob pouze se špičatými košíčky korzetu.

Zpěvačka Rita Ora letos zvolila model od značky Marni. Oblékla průsvitný overal, který obepínal její štíhlou postavu. Přední i zadní část jejího těla zakrývaly třpytivé závěsy. Ačkoliv se jednalo o zajímavý look, o spojitosti s tématem mluvit příliš nelze.

Podobný přístup zvolila i modelka Irina Shayková, která vynesla model, jenž byl celý vytvořený z kamínků značky Swarovski, ale o symbolice večera opět nemohla být řeč.

Stejnou chybu udělala i herečka Pamela Andersonová. Její model i celkový look byl však okouzlující a Pamela předvedla, že méně je skutečně více.

Prohlédněte si všechny zmíněné modely a mnohé další v naší galerii a ve videu.

Met Gala 2023 ve stopách Karla Lagerfelda

Móda a kosmetika

Kim Kardashianová poškodila slavné šaty po Marilyn Monroe

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám