Hlavní obsah

Manolo Blahnik navrhl první pánskou kolekci

Novinky, ema

Obuv španělského módního návrháře proslavil hlavně seriál a později i filmy Sex ve městě. Jejich hlavní představitelka Sarah Jessica Parkerová měla lví podíl na Blahnikově popularitě. Díky filmu se z jeho bot totiž stal ikonický módní doplněk. Každý tehdy musel mít alespoň jeden pár jeho lodiček.

Manolo Blahnik představil kolekci bot pro mužeVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Mezi jeho nejslavnější zákaznice patřila i Lady Diana. Ze současných slavných hollywoodských zákaznic a můz můžeme jmenovat Kylie Minogue, Madonnu, Kate Moss, Victorii Beckham a Naomi Campbellovou.

Slavný obuvník, jenž má kořeny i v České republice, představil svou první kolekci pánské obuvi stylově v muzeu architektury v Sir John Soane's Muzeu ve Velké Británii. „Moc se mi líbí, co z tohoto místa vyzařuje. Především je to Anglie ve velmi elegantní a disciplinované době,” řekl Blahnik o místě konání představení jeho kolekce.

Muži se o sebe víc starají

A proč po tolika letech, co navrhoval obuv výhradně pro ženy, zaměřil svou pozornost na mužskou část populace? „Muži jsou čím dál víc marniví. Chtějí vypadat dobře, mají pedikúru a manikúru. Mění se a v poslední době drží krok s módou.”

Některé z návrhů a designů, které Blahnik představil v pondělí v Londýně, byly zasazeny přímo vedle bronzových soch a archeologických nálezů. Tomu odpovídal i jejich styl, starověk převedený do moderní doby. Blahnik na adresu kolekce uvedl, že některé z jeho návrhů vzniky na základě debaty mezi ním a profesorkou z Cambridge Mary Beardovou z oboru klasických studií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám