Hlavní obsah

Manolo Blahnik navrhl boty pro Prahu v hodnotě 135 tisíc korun

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

Slavný španělský módní návrhář Manolo Blahnik, jehož nekřesťansky drahé boty nosily hrdinky seriálu Sex ve městě, navrhl exkluzivně pro Prahu luxusní pár střevíčků. V srpnu totiž v Praze proběhne retrospektivní výstava tohoto slavného návrháře. Boty v hodnotě 5000 eur (cca 135 000 korun) slavnostně představila veřejnosti modelka Tereza Maxová.

Manolo Blahnik navrhl boty pro Prahu v hodnotě 135 tisíc korun. Slavnostně je odhalila Tereza MaxováVideo: Novinky

 
Článek

Jedinečný pár ručně vyrobených bot inspirovaných českou kulturou, českými tradicemi a folklórem je ozdoben fuchsiovými pompony (třásněmi) a více než stovkou křišťálů.

Boty vznikly v Blahnikově dílně v jediném exempláři u příležitosti obuvníkovy blížící se výstavy The Art of Shoes v Praze.

Foto: Novinky

Luxusní boty od Manola Blahnika jsou jediné na světě.

České kořeny

Málokdo ví, že návrhářův otec byl Čech žijící v Praze, proto má módní ikona k metropoli citový vztah.

„Boty se vyráběly jeden a půl měsíce, jsou tam speciální lustrové ověsy. Proto jsou také odhaleny pod speciálním lustrem Marie Terezie v hodnotě pět miliónů korun,“ svěřil se Novinkám ředitel pro rozvoj obchodu a marketingu společnosti Preciosa Karel Páral s tím, že na jedné botě je 48 ověsů a na druhé 45. Boty nejsou na prodej.

Foto: Profimedia.cz

Manolo Blahnik má české kořeny.

Maxová je hrdá Češka

Nádherné a jedinečné boty českým novinářům a veřejnosti odhalila topmodelka Tereza Maxová, která o sobě ráda tvrdí, že je hrdou patriotkou.

„Odhalit tuto botu pro mě byla veliká čest. Tato akce vzdává hold českému řemeslu. Není to jen o českém pivě a hokeji, ale i český křišťál znají za hranicemi,“ usmívá se Maxová s tím, že sama vlastní pouze jedny střevíčky od věhlasného návrháře, protože jako maminka se třemi dětmi dává raději přednost pohodlí tenisek.

„Tyhle jsou ale nádherné a je to velikost 37, kterou já mám,“ mrkla šibalsky na exkluzivní pár lodiček.

Příznivci Blahnikovy tvorby si zmíněný pár budou moci prohlédnout až do 12. listopadu v Preciosa flagship storu v Rytířské ulici v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám