Hlavní obsah

Maketa zlaté Birkinky se prodala za téměř 23 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská návrhářka Debbie Winghamová vytvořila maketu kabelky Birkin od renomované značky Hermés z ryzího zlata. Kabelka evokující tekutý kov se prodala za 22,8 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Hermés Birkin z ryzího zlata

Článek

Kabelky Birkin pojmenované po slavné herečce Jane Brikinové od luxusní francouzské značky Hermés patři mezi nejluxusnější módní doplňky vůbec. Jejich ceny dosahují i několika stovek tisíc korun a jejich koupě neprobíhá jen tak. Na vysněnou Birkinku si totiž kvůli speciální čekací listině můžete počkat i několik let.

Není proto divu, že tento exkluzivní předmět je častým námětem k uměleckým dílům. Nedávno například britská designérka luxusních předmětů Debbie Winghamová vytvořila maketu této ikonické kabelky prostřednictvím 3D tiskárny s názvem „Drip bag“.

Jak vypadají dárky pro nejbohatší lidi světa

Vánoce

Kabelka, která vypadá, jako by se začala rozpouštět, je vytvořena z 18karátového zlata a váží 15 kilogramů. Námět uměleckého díla čerpá ze surrealismu. Tento umělecký styl nejvíce proslavil malíř Salvador Dalí, který ve svých dílech také často pracoval s jakoby se roztékajícími předměty.

Maketa zlaté Birkinky byla nejdříve vystavena v luxusním hotelu Sofitel Obelisk v Dubaji. Nyní již ale má svého majitele a bude zdobit jeho nemovitost v Abu Dhabí.

Další limitovaná edice doplní zlatý model „Drip bag“ i o sochy v růžovém zlatě a platině.

Foto: Profimedia.cz

Britská návrhářka Debbie Winghamová vytvořila maketu kabelky inspirovanou značkou Hermés Birkin z ryzího zlata.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám