Hlavní obsah

Lodičky, ve kterých protancujete celou noc

Novinky, Linda Humlová

Přípravy na plesovou sezónu pomalu vrcholí a většina žen řeší, co si vezmou na sebe. Ať už zvolí klasické koktejlky, dobře padnoucí kostým či velkou večerní, skvělým doplňkem budou vždy elegantní lodičky, které se v každém botníku jistě rychle zabydlí.

Foto: Profimedia.cz

Lodičky patří mezi klasiku.

Článek

Boty patří vedle kabelek mezi nejčastější nákupní neřesti žen. Že žádné lodičky na podpatku nemáte, nebo vám ty staré již dosloužily? Poradíme vám, jaké si letos pořídit.

Klasické černé

Černé lodičky by měla mít ve skříni každá žena. Jedná se o osvědčenou klasiku, kterou lze ´vyvětrat´ jak na ples, tak jakoukoli jinou společenskou událost.

V případě, že se poohlížíte po novém páru, nezapomeňte si určit kritéria, která mají boty splňovat. Kožená obuv vám vydrží déle, a navíc se časem skvěle přizpůsobí tvaru vaší nohy. Koženkové modely jsou cenově méně nákladné a pokud si dáte pozor na provedení, také mohou dobře posloužit.

Dalším parametrem, na který byste se měla zaměřit, je velikost podpatku. Ke starším dámám se hodí více nižší podpatky, ale není to pravidlem. Obecně však platí: čím nižší podpatek, tím je pohodlnější, ale také méně sexy. V žádném případě, ale nevolte boty na klínku, které jsou sice pohodlné, ale na ples se absolutně nehodí.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře, Deichmann, 699 Kč. H&M, 1499 Kč. Kazar, info o ceně v obchodě. Deichmann, 499 Kč. Deichmann, 699 Kč. Högl, 2659 Kč.

Pokud chcete investovat do nadčasového páru lodiček, poohlédněte se ve značkových buticích Christian Louboutin či Jimmy Choo. Obě značky jsou svým vlastním způsobem ikonické. Boty značky Christian Louboutin jsou lehce rozpoznatelné, protože mají vždy červeně rudé podrážky, které zejména v kombinaci s černou barvou působí nesmírně sexy. Lodičky značky Jimmy Choo jsou zase známy pro svou vysokou pohodlnost.

Foto: archiv firmy

Luxusní lodičky, Christian Louboutin, cena okolo 14.tis Kč.

Lichotivé béžové

Další klasikou jsou lodičky v tělovém odstínu, které jsou v módě již několik let. Mají tu výhodu, že dokážou prodloužit nohy každé ženě. Nejpohodlnější jsou ty, které mají kulatou špičku a malou platformu, ale jestli chcete být opravdu in, sáhněte po modelech se špičatou špičkou.

Vsadit také můžete na drobný pásek kolem kotníku, díky němuž získáte zejména u vyšších podpatků větší stabilitu.

Foto: archiv firem

Světle béžové s platformou, Högl, info o ceně v obchodě. S páskem kolem kotníku, Guess, info o ceně v obchodě. S mašličkou, Zoot, 2599 Kč. Světle hnědé, Guess, info o ceně v obchodě. Klasické do špičky, Answear, 2899 Kč.

Provokativní červené

Červená byla barvou roku 2017 a tak nějak tušíme, že se stane i barvou roku 2018. Není se čemu divit, dodá totiž punc provokace každému outfitu. Pokud si netroufáte například na rudé šaty, vsaďte na červené lodičky, které si skvěle rozumí například s černými koktejlkami. Slaďte k nim lak na nehty či rtěnku, ale kabelku ne, místo toho vsaďte na univerzální černé psaníčko. Necháte tak lodičky vyniknout, navíc budete více šik.

Foto: archiv firem

Ombré lodičky, CCC, 699 Kč. Červené vlevo dole, H&M, 1499 Kč. Uprostřed, Answear, 1899 Kč. Vpravo nahoře, Högl, info o ceně v obchodě. Vpravo dole, Deichmann, 849 Kč

Umělecké dílo

Jednobarevných lodiček už máte plný botník? Toužíte obout extravagantní pár, který vzbudí pozornost a snad i sklidí úspěch? Pak se v obchodech zaměřte na zdobené modely. Vybrat si můžete různé - s flitry, různými aplikacemi, kamínky, či v nevšední barvě.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře, Kazar, info o ceně v obchodě. Zoot, 2799 Kč. Aldo, 1865 Kč. H&M, 899 Kč. Zoot, 799 Kč. Högl, info o ceně v obchodě

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám