Hlavní obsah

Letní šaty by neměly chybět v dámských šatnících

Novinky, Eva Dvořáková

Není nic něžnějšího a ženštějšího, než jsou šaty. Patří neodmyslitelně do dámských šatníků a nosit se dají po celý rok. Nejlépe a také nejčastěji je vidíme především v letních měsících. A právě tehdy jejich obliba u dam raketově stoupá.

Foto: Archiv firem, Profimedia.cz

Vyberte si letní šaty.

Článek

Maxi šaty pro všechny příležitosti

Velmi oblíbené a slušivé jsou šaty s délkou pod kolena, nebo až úplně na zem. Obchody nabízejí šaty v tlumených i výrazných barvách, v létě zejména s moderními a trendovými vzory a potisky. Na podzim a v zimě se nosí maxišaty více obtažené, kopírující siluety.

S rostoucí teplotou a slunečným počasí střídá teplejší a hřejivé materiály šifon, lehká bavlna, syntetické materiály nebo luxusní satén. Střihy bývají na rozdíl od zimních měsíců rozevlátější a volnější, ženám dopřávají vyšší komfort a mužům větší prostor pro představivost.

Nosí se jak se sandálky na podpatku, tak i s gladiátorkami, žabkami nebo balerínkami. Unosíte je u moře, na společenské události i na akce, kde není striktně předepsaný dress code.

Pro ženy s větším poprsím se hodí šaty vyztužené ve výstřihu se širšími ramínky, kam jde skrýt podprsenku. Dámy s menším poprsím využijí vyztuženost, aby nemusely nosit jinou podpěru, ale dovolit si mohou téměř jakýkoliv model, například i bez ramínek.

Foto: Archiv firem

1. Vila, Answear, 1459 Kč. 2. Takko, 599 Kč. 3. Noisy May, Answear, 799 Kč. 4. Takko, 449 Kč. 5. H&M, 999 Kč.

Foto: Archiv firem

1. Stefanel, info o ceně v obchodě. 2. New Yorker, 699 Kč. 3. Jennyfer, info o ceně v obchodě. 4. Fox in trouble, info o ceně na webu. 5. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Na ramínka

V létě, kdy rtuť teploměru stoupá neúprosně vzhůru, ženy nejen zkracují sukně, ale odhalují i ramena. Proto mnoho z nich preferuje šaty na tenká, špagetová ramínka. I zde je výběr opravdu velký. Pravidla pro jejich nošení nejsou žádná. Záleží vždy jen na vkusu a pocitu nositelky, zda preferuje užší, nebo naopak volnější střih.

Foto: Archiv firem

1. Tamsin, 1150 Kč. 2. New Yorker, 699 Kč. 3. Esprit, 1699 Kč. 4. La Femme Mimi, info o ceně v obchodě. 5. Esprit, 1699 Kč.

Foto: Archiv firem

1. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. 2. Roxy, 2150 Kč. 3. Roxy, 1990 Kč. 4. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. 5. Tchibo, info o ceně v obchodě.

Nekonečně mnoho střihů

Střihů je nepřeberné množství. Vyberte si model střižený jako halenka nebo naopak retro „skater” šaty, které se zužují v pase, ale sukni mají do takzvaného áčkového střihu.

Pokud k vašemu létu neodmyslitelně patří květinový vzor, vězte, že na výběr je toho opravdu hodně. Nešlápnete vedle ani koupí zavinovacích retro šatů, které skvěle ladí například s červenými doplňky.

Ženy se silnější postavou by měly pozornost upoutat na jiná místa. Například pokud vás trápí větší bříško, zvolte šaty se střízlivým výstřihem, stažené pod prsy a s volnější sukní. Obecně se dá říci, že ženy s objemnějšími partiemi by měly vsadit na střihy, které od nich odvedou pozornost.

Pokud má žena krásné štíhlé nohy, nebo je jen chce vystavit na odiv, neměla by šetřit s rozparky a volit kratší střihy. Pozor ale na přílišnou vyzývavost. Ta může totiž celkový dojem zkazit a z krásného modelu udělat lacinou a nehezky vypadající parodii.

Foto: Archiv firem

1. Bogner, 15 600 Kč. 2. Elise Ryan, Tamsin, 1570 Kč. 3. La Femme Mimi, info o ceně v obchodě. 4. Heavy Tools, Vivantis, 759 Kč. 5. Zuzana Kubíčková, 13 500 Kč.

Foto: Archiv firem

1. Esprit, info o ceně v obchodě. 2. Unikát, info o ceně v obchodě. 3. Answear, 1269 Kč. 4. Unikát, info o ceně v obchodě. 5. Levis´s, 2199 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Džínová sukně se nosí ve všech délkách

Velký džínový trend 80. let se znovu vrací do módy. Jak už bývá ve fashion světě velkým zvykem, staré trendy se recyklují a opět se stávají velmi žádaným...

Móda 90. let opět na scéně

Obrovský trend 90. let se vrací, a to společně s podivným pytlovitým oblečením, vyšisovanou džínovinou, kalhotami „mrkváčemi”, krátkými topy nad pupík...

Výběr článků

Načítám