Hlavní obsah

Krásné tělo bez celulitidy

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existuje spousta "zaručených" receptů a doporučení, která mají naše tělo navždy zbavit ošklivé pomerančové pokožky. Nic ovšem není zadarmo - boj s celulitidou se dá vyhrát pouze komplexním přístupem, který často znamená radikální změnu životního stylu.

Článek

Tak jako neexistuje jedna jediná rada, jak vyzrát nad celulitidou, je složité určit samotného viníka, který ji způsobuje. Faktorů podporujících vznik tzv. pomerančové kůže je opravdu mnoho.

Celulitida je problém 90 % žen. Týká se to tedy nejen starších nebo silnějších žen, ale také mladých štíhlých krásek.

Kroky ke krásné postavě

Jednoduše znějící recept má čtyři základní body:

1) Pohyb

Existuje řada vhodných cvičení se zaměřením na inkriminované partie, je jen na nás, který si vybereme. Velmi vhodné je cvičení Pilates, Poweryoga, Kick-box, Aerobic, Squash či Plavání...

2) Zdravá strava

Do jídelníčku bychom měli zařadit hodně čerstvé zeleniny a ovoce, vynechat sladkosti a tučná, smažená jídla, omezit kávu a kouření.

3) Dostatečný pitný režim

Velice důležité je pravidelné doplňování tekutin, nejlépe neperlivé vody či bylinkových čajů. Minimálně tři litry denně zajistí odplavování nečistot z těla. Dopřejeme-li si k tomu občas návštěvu sauny, je detoxikace dokonalá.

4) Péče o pokožku.

Zvýšená péče o pokožku je nezbytnou součástí. Modelační gely a krémy, obsahující vysoce účinné složky jako L-karnitin, hloh, kofein, ženšen či mořské řasy, pokožku prokrví, stimulují metabolismus tuků a rozproudí chod lymfatických žláz, čímž se z podkoží odplavují škodlivé látky i s tuky.

Pravidelná aplikace, nejlépe dvakrát denně, spojená s jemným masírováním postižených partií, pomůže naší pokožce zbavit se nejen celulitidy - po ošetření modelačním gelem je pokožka paží pevnější, bříško vytvarované, boky a stehna hladší na pohled i na dotek.

Foto: Novinky - 1. Lipocure, sérum pro vyhlazení celulitidy od Vichy (cena 799 Kč). 2. Good bye celulitida, vyhlazující gel od Nivei (cena 240 Kč). 3. Cellu Sculpt - vyhlazující gel od Avonu (cena 269 Kč). 4. Celluli - choc -vyhlazující gel od Biothermu (cena 1290 Kč). 5. Toning Cream od Oriflame (cena 199 Kč).

Čeho se vyvarovat

Na celululitidu má velice negativní vliv sedavý způsob života, bez pohybu a s nezdravým stravováním. Pružnost podkožní vrstvy negativně ovlivňuje užívání hormonální antikoncepce, svůj podíl mají dědičné dispozice nebo chůze na vysokých podpatcích.

Krásné tělo není samozřejmostí. Cesta k němu je dlouhá, plná přemáhání a přemlouvání sebe sama. Výsledek, však za to všechno určitě stojí.

Reklama

Související články

Celulitida hrozí také mužům

Dříve se tvrdilo, že celulitidou trpí pouze ženy starší a obézní. To však již dávno neplatí. Takzvaná pomerančová kůže se stala problémem i dívek velmi...

Celulitidě se nevyhnou ani modelky

Každá žena si přeje mít dokonalou postavu s hladkou a pevnou pokožkou. Cesta, která k tomuto ideálnímu stavu vede, však nebývá lehká. Pomerančová kůže,...

Výběr článků

Načítám