Hlavní obsah

Královský styl aneb Módní inspirace světových princezen

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kuloárech se neustále mluví o okouzlující vévodkyni z Cambridge Kate. A to nejenom kvůli jejímu půvabu, ale především módnímu stylu, který kopírují milióny žen po celém světě. Podívejte se na další členky královských rodin, které stojí za to sledovat.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Deena Aljuhani Abdulazizová ze Saúdské Arábie

Článek

Ačkoliv je styl královské ikony vévodkyně Kate sledován opravdu bedlivě, pozornost stojí za to zaměřit i na jiné členky královských rodin. S módním vkusem například thajské princezny, nebo princezny ze Saúdské Arábie se usedlý britský styl nedá srovnat.

Princezna Deena Aljuhani Abdulazizová, Saúdská Arábie

Saúdská princezna má velký talent a cit pro módu. Zejména i proto při pohledu na její módní kreace spousta žen propadá pocitu, že musí vlastnit vše, co má tato krátkovlasá diva na sobě. Sama sobě dělá skvělou reklamu, protože vlastní módní řetězec D'NA, jehož první pobočku otevřela v roce 2006 v Rijádu, píše Dailymail.

Princezna z Arábie je symbolem křížení východního a západního módního světa, a toho, jak vypadá moderní muslimská žena. Sám velký obuvnický mág Christian Louboutin pojmenoval po čokoládové krásce pár bot. Její šatník je spíše než přehlídkou upnutých modelů plný objemných linií, obsahuje širokou škálu oblečení nejrůznějších, i těch nejluxusnějších látek, a mnoho šperků, bez kterých se charismatická princezna neobejde.

Sirivannavari Nariratanaová, Thajsko

Thajská členka královské rodiny je šperkem a váženým hostem všech módních akcí. Díky svému vytříbenému, ač velmi extravagantnímu módnímu vkusu, je častokrát zaměňována spíše než za princeznu za módní blogerku.

Mezi její oblíbené kousky rozhodně patří hodně vysoké boty na platformě, netradiční střihy a zajímavé doplňky v podobě brýlí i šperků. Na okázalejší příležitosti ale umí svůj šatník zaměnit za elegantnější, avšak extravaganci si jen tak neodpustí.

Nejednou se ukázala v tvídovém kostýmku s okovanými lodičkami, anebo v leopardím kompletu s rozpustile zapletenými copánky.

Foto: Profimedia.cz

Sirivannavari Nariratanaová, Thajská princezna

Thajská princezna byla zařazena časopisem Forbes mezi 20 nejžhavějších členů královské rodiny, a to především díky svému vytříbenému módnímu vkusu. Osmadvacetiletá dcera korunního prince navštěvuje přehlídky nejluxusnějších módních domů, jako jsou Dior, Chanel a Jean Paul Gaultier.

V módním průmyslu se ale angažuje i umělecky, navrhla svou vlastní kolekci, která byla představena již v roce 2007 na bangkokském fashion weeku a o rok později i v Paříži. Pokud zrovna není zaneprázdněná svým vzhledem, ve volném čase se věnuje hraní badmintonu. V roce 2005 vyhrála zlatou medaili SEA Games (South East Asian Games) na Filipínách.

Elisabeth von Thurn und Taxis, Německo

Štíhlá, krásná a velmi bohatá. I tak lze v krátkosti popsat princeznu Elisabeth von Thurn und Taxis. Třiatřicetiletá členka německého knížecího rodu Thurn-Taxisů je velkou módní inspirací.

Od roku 2012 pracuje v časopise Vogue, žije v Londýně, píše o módě, také nemůže chybět na módních přehlídkách.

Foto: Profimedia.cz

Elisabeth von Thurn und Taxis

Styl této éterické blondýny je velmi jednoduché napodobit. A to zejména díky její obsesi v bílých topech a košilích, rozverných letních sukních a hravých potiscích. Nikdy jí také nechybí doplněk nejdůležitější - úsměv.

Princezna Beatrice z Yorku, Velká Británie

Princezna Beatrice, jejímž otcem je druhý syn královny Alžběty II., Andrew, ve svém volném čase obléká sice dívčí šaty, avšak nebojí se je doplnit motorkářskou koženou „biker“ bundou a botami bez podpatku, což je na členku královské rodiny více než neobvyklé.

Šestadvacetiletá Beatrice ráda nosí oblečení řecké návrhářky Mary Katrantzou, pro kterou jsou typické světlé barvy, odvážně potisky a která je uctívána mnohými módními nadšenci.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Beatrice z Yorku

Na oficiální akce, kterých se účastní i ostatní členové početné britské královské rodiny, princezna Beatrice často nasazuje na hlavu honosné klobouky. Jednou se jí to ale vymstilo.

V roce 2011, kdy se konala svatba Williama a Kate, k béžovému kostýmku oblékla obrovský klobouk ve stylu mašle a její fotografie putovala po sociálních sítích v různých, i photoshopem upravených posměšných variantách. Od té doby je, co se týče doplňků hlavy, střídmá a vybíravá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám