Hlavní obsah

Královna Alžběta II. je nejdéle panující a nejstylovější monarcha Británie

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu měli občané Velké Británie velký důvod k radosti. Britská královna Alžběta II. totiž tímto dnem překonala rekord a stala se nejdéle vládnoucím britským monarchou. Prvenství před ní držela královna Victoria, která vládla 63 let a 7 měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Anglická královna Alžběta II. se i navzdory tomu, že jí je už devětaosmdesát let, nebojí oblékat zářivé barvy. Mnohým dámám by tak mohla jít příkladem.

Článek

Prapravnučka královny Victorie tak překonala dosavadní rekord, avšak k oslavám se podle bbc.com nepřipojila. Jubilejní den strávila prý úplně stejně jako každý jiný. Pracovní povinnosti plnila ve Skotsku.

Pojďme se ale spíše než na historii podívat do jejího šatníku, který může být inspirací jak pro mladé, tak i starší dámy.

Zajímavá jsou zejména její poznávací znamení a vášeň - kostýmky šité na míru. Královna Alžběta II. je díky nim vždy dokonale upravená, sladěná a kostým společně s kloboukem a rukavičkami a broží tvoří její originální podpis.

Foto: Profimedia.cz

Jen málokdy odloží svou nejoblíbenější pokrývku hlavy, klobouk.

Ačkoliv je britská panovnice v opravdu pokročilém věku, má velkou vášeň pro módu. Při každé příležitosti, kdy se objeví na veřejnosti, vynáší elegantní kostýmek, perfektně sladěný s doplňky.

Zatímco mnohé dámy zápasí s tím, že si od určitého věku nemohou dovolit výrazné a syté barvy, panovnice si s tím hlavu neláme a klidně oblékne sytě růžovou v kombinaci s kloboukem s pery, nebo odstín cukrové vaty s ozdobným bílým vzorem.

Foto: Profimedia.cz

Alžběta se nebojí růžové

Na co nedá nikdy dopustit, jak již bylo zmíněno, jsou klobouky. Jen velmi výjimečně je nejvyšší hlava Spojeného království viděna bez něj.

Pokrývky hlavy jsou jejím poznávacím znamením a vždy, a to bez výjimky, tvoří společně s kostýmkem, který je ušit na míru, dokonalý celek. Královna není, co se týče módy, vůbec konzervativní.

Foto: Profimedia.cz

Zálibu našla i ve všech odstínech modré

Dalším poznávacím znamením a nepostradatelným doplňkem anglické panovnice jsou rukavičky. Podle příležitosti i kostýmku volí buďto černé, anebo čistě bílé.

Královna se nezdráhá pestrobarevné klobouky doplnit květinovými aplikacemi, pery, mašlemi. Vše přitom odpovídá honosnosti a etiketě její královské výsosti. Klopu sáčka vždy zdobí brož a dekolt šperky. Nejčastěji perlový náhrdelník.

Foto: Profimedia.cz

Ani zelená není nejslavnější Britce cizí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám