Hlavní obsah

Kosmetické triky, které zvládnete z domova

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas máme problém porozumět signálům našeho těla, pokožky nebo vlasů, a pokud nás už tělo varuje, většinou ani nevíme, jak bychom to měli řešit. Ne vždy je potřeba kupovat speciální krémy, účinnou pomoc totiž mohou poskytnout obyčejné věci, které jsou běžnou součástí našich domácností.

Foto: Profimedia.cz

Nemusíte utrácet, kosmetické vychytávky zvládnete i z domova. Ilustrační foto

Článek

Pokud se každé ráno malujete alespoň trochou řasenky, může se vám ve spěchu stát, že se vám tmavá barva z vašich brv obtiskne na horní víčko. V případě, že používáte i oční stíny, můžete pak celou práci začít znovu. Skvělým pomocníkem v tomto případě může být obyčejná lžička. Tu přiložte na oční víčko a v klidu se namalujte. Pokud nevyhovuje  lžička, použijte klidně kus papíru, na kterém se přebytečná barva také zachytí.

Trpíte na citlivé a bolavé oči? Většinou tento problém řeší lidé, kteří pracují s počítačem nebo mají velmi citlivé oči. Na opuchlá víčka přitom pomůže obyčejná brambora. Dejte ji na chvíli do mrazáku, poté nakrájejte na dva silnější plátky a položte na víčka. V klidu si poležte a nechte plátky na očích deset minut nebo tak dlouho, jak vám to jen bude příjemné. Brambory zchladí oči a zmenší otok.

Kávová sedlina jako přírodní peeling

Celulitida je velkým nepřítelem všech žen. Pokud nechcete utrácet za kosmetické produkty a zkoumat, který vám bude vyhovovat a který ne, zkuste použít peeling. Ten nestojí skoro nic. Uvařte si tureckou kávu a po jejím vypití použijte kávovou sedlinu s kapkou olivového oleje jako peeling. Aplikujte nejlépe ve vaně nebo ve sprše. A proč kávová sedlina? Kofein totiž stimuluje kožní buňky, a pokud ho budete používat jako peeling, zároveň odstraní odumřelé buňky, které se hromadí na povrchu pokožky.

Elektrizující vlasy a roztřepené a nepoddajné konečky zkrotíte velmi jednoduše. A to kokosovým olejem. Ten seženete v drogerii nebo v supermarketu. Na rozdíl od jiných rostlinných olejů, které vlasy tak maximálně uhladí a vyživí, ten kokosový má schopnost proniknout do vlasu a zabránit jeho poškození okolními vlivy. Navíc je to i skvělý pomocník při vaření. Je trvanlivý a díky nenasyceným mastným kyselinám ho můžete použít ve studené i teplé kuchyni. Skvěle se například hodí do exotické kuchyně, ale i ostatním jídlům dodá šmrnc, skvělou vůni i chuť.

Triky na dokonalé nehty a manikúru

Příznivkyně barevných nehtů se občas mohou setkat s tím, že jim lak po zaschnutí na nehtech vytvoří nevzhledné bublinky. To může být způsobeno tím, že je lahvička skladována v nevhodně vysoké teplotě. Proto své oblíbené barvy dávejte do ledničky, abyste se vyhnuli případným nedokonalostem.

Laky na nehty s velkými nebo i nepatrnými třpytkami představují při odlakování s nadsázkou kolikrát i noční můru. Zkuste proto namočit vatový tampón v odlakovači, obalit jím nehet a následně jej zamotat do alobalu na pět minut. Odborníci na serveru beautyhigh.com píší, že takto půjdou třpytky z nehtů dolů velmi snadno.

Jestliže jste si ve spěchu nalakovala nehty a najednou zjistila, že nestíháte a během několika minut musíte vyrazit i s čerstvě nalakovanýma rukama, zkuste následující tip. Ruce ponořte do umyvadla napuštěného ledovou vodou zhruba na tři minuty. Lak by měl zaschnout daleko rychleji, stejně si ale dávejte ještě několik minut pozor, ruce si nedávejte do kapes a nechte je spíše volně podél těla.

Reklama

Výběr článků

Načítám