Hlavní obsah

Když fanynky uloví své idoly

Právo, Vladimír Plesník

Vypadá to jako pokračování polopohádkového popelkovského příběhu o Pretty Woman. Do sushi baru v Los Angeles si na večeři zajde celebrita, v tomto případě herec z nejslavnějších. Devatenáctiletá servírka ho požádá o podpis. O dva měsíce později následuje zasnoubení a ještě téhož roku velkolepá svatba.

Foto: Profimedia.cz

Partnerské štěstí Nicolase Cage a Alice Kimové je minulostí.

Článek

Každý, kdo věří v lásku na první pohled, životní náhodu či alespoň romantický film, by měl zpozornět. A dosadí-li si do obou postav výše uvedeného příběhu Nicolase Cagea (53) a Alici Kimovou (33), Američanku korejského původu, trefil bingo. Před třinácti roky si řekli ano, v říjnu následujícího roku se jim narodil syn Kal-El podle rodného jména Supermana.

Na rozdíl od filmové zkazky, v níž si rozkošná prostitutka podmanila a k obrazu svému upravila charismatického milionáře, soužití Nicolase a Kim neskončilo šťastně. Loni v červnu oznámili rozluku poté, kdy hercovu partnerku nachytala média při nevěře.

„Nicolas bojuje s démony. Zbankrotoval, v Hollywoodu se přes noc ocitl v pozici nikoli černé, ale – co je ještě horší – ovce chudé jako kostelní myš. Teď se mu navíc hroutí manželství. Spoustu si toho možná zavinil sám, ale i tak toho od osudu schytává snad až příliš,“ citoval časopis People nejmenovaného dobrého přítele.

To, co začalo vzájemným zalíbením u japonských pochoutek ze syrových ryb, nakonec dospělo k tragikomickému vyvrcholení. Zoufalý a na partnerce citově závislý Cage odmítá sbohem od Kim a drží se jí jako klíště. „Doslova ji uvěznil v jejich rezidenci,“ líčí blízký přítel.

Základem se stalo pravidlo dvou týdnů

Začátek takřka jako přes kopírák. Matt Damon (47) rozhodně nepatří mezi hollywoodské stálice, jež berou jako samozřejmost prohýřené noci, zejména během natáčení. Když se v roce 2003 rodila komedie o siamských dvojčatech Bratři jak se patří, trvalo jeho parťákům dva večery, než ho v Miami na Floridě vytáhli na pivo. S barmankou Lucianou Barrosovou (41), exotickou kráskou původem z Argentiny, si okamžitě padli do oka. „Spatřil jsem ji přes celou místnost a úplně ji hltal očima,“ svěřil se.

Foto: Profimedia.cz

Matt Damon tvoří s někdejší barmankou Lucianou Barrosovou šťastný pár od roku 2005.

Pak to šlo ráz naráz. V prosinci 2005 se vzali mimo světla ramp při soukromém obřadu na newyorské radnici. Luciana, jejíž prarodiče se vydali za štěstím do Jižní Ameriky z Itálie, jako malá baletila, kreslila a nezanedbávala ani divadelní kroužek. Spolu s Mattem vychovávají čtyři potomky - Alexii (19), kterou má z předchozího manželství s Arbellem Barrosem (44), Isabellu (11), Giu Zavalu (9) a Stellu Zavalu (8).

Když na Mattovi novináři vyzvídali tajemství spokojeného vztahu, přiznal pravidlo dvou týdnů: „Nikdy se od rodiny nevzdálím na déle než čtrnáct dní. Luciana je spřízněná duše a zarmucuje mě, když jsem na dlouho pryč.“

Začalo to plakáty z Pomády a Horečky

Kelly Prestonové (55) bylo sladkých šestnáct, když si ji z filmového plátna podmanili Danny Zucco z Pomády a Tony Manero z Horečky sobotní noci. Stejně jako statisíce náctiletých fanynek nejen ve Spojených státech si umanula, že se za Johna Travoltu (63), okouzlujícího fešáka, který tak báječně tančí, zpívá a láme dívčí srdce, provdá. Jako jediné se jí to podařilo. „Jsem živoucím důkazem, že vše je možné,“ přiznala listu Los Angeles Times s tím, že si Johnovými plakáty doslova vytapetovala dívčí pokojíček.

Foto: Profimedia.cz

Už v šestnácti věděla Kelly Prestonová, že se jednou provdá za Johna Travoltu. V dobrém i ve zlém spolu žijí dodnes.

Travolta má mnoho tváří. Nejen v Hollywoodu, kde si poté, kdy pronikavě prorazil jako zamilovaný středoškolák či král diskoték, zkusil role záporných, ale charismatických postav ve snímcích Pulp Fiction: Historky z podsvětí a Swordfish: Operace Hacker. Mimo kamery vystupuje jako až fanatický stoupenec scientologů, které většina západoevropských zemí považuje za kontroverzní, ne-li nebezpečnou sektu, zatímco USA jim přiznaly statut církve.

Svět si ho pamatuje i jako truchlícího otce, když tehdy šestnáctiletý syn Jett, autista, zemřel v roce 2009 při epileptickém záchvatu po pádu do vany v hotelu na Bahamách, kde si rodina užívala dovolenou. „Jestli se mě někdo zeptá, jak vypadá peklo, řeknu mu, že to vím,“ přiznal později.

Gwyneth po koncertě, Victoria po zápase

Hvězda Gwyneth Paltrowové (45) zářila na hollywoodském nebi přímo oslnivě, když sebrala odvahu a po jednom z koncertů skupiny Coldplay zašla do zákulisí za zpěvákem Chrisem Martinem (40). Rok se sešel s rokem, vzali se a rodina se rozrostla o dva potomky. Ačkoli spolu bez výstřelků, spíš v závětří, žili třináct let, nakonec se loni rozvedli.

Foto: Profimedia.cz

Konec je manželství herečky Gwyneth Paltrowové a zpěváka skupiny Coldplay Chrise Martina.

Po rozchodu, jehož přesná příčina nikdy nepronikla na veřejnost, si pochvalovali, že zůstávají přáteli a rodiči. Po Hollywoodu se proslýchá, že jejich kamarádské a vstřícné ukončení manželství se pokouší napodobit Angelina Jolie (42) poté, kdy se jí rozpadl vztah s Bradem Pittem (53).

Foto: Profimedia.cz

Šťastné i po letech se jeví partnerství někdejší zpěvačky skupiny Spice Girls Victorie Adamsové a fotbalisty Davida Beckhama.

Victoria Adamsová (43), zpěvačka britské dívčí skupiny Spice Girls, kde měla přezdívku Posh Spice, obdivovala fotbalistu Davida Beckhama (42), záložníka Manchesteru United – a naopak. „Po jednom zápase jsme se náhodně potkali a od té chvíle jsme věděli, že chceme zůstat spolu,“ líčila Victoria počátek příběhu jako z červené knihovny.

Po dvou letech se vzali, pořídili si syny Brooklyna, Romea, Cruze a dceru Harper. A jestli neumřeli, žijí ve slávě a blahobytu dodnes.

Reklama

Výběr článků

Načítám