Hlavní obsah

Každá chce být hezčí

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líčení je úžasná věc, pokud se to s ním ovšem nepřežene. Vyžaduje cit, trénink a kvalitní dekorační přípravky. Ubírá léta, ale také na ně může nemilosrdně upozornit.

Článek

Všechny firmy a salony zabývající se dekorativní kosmetikou ohlašují na letošní zimu výraznější úpravu tváře. Základem je krásná porcelánová pleť, přesná kontura pečlivě nalíčených rtů a lehce smyslný pohled. Pro výběr barev neexistuje žádné přesné pravidlo, záleží na každé ženě, jak chce podtrhnout svou originalitu. V potaz je nutno brát nejen barvu očí a vlasů, ale především oblečení. Teprve pak je efekt opravdu zajímavý.

Najít svou jistotu

V denním líčení stále zůstává bez konkurence přirozený styl, jehož techniku by si měla každá žena dokonale natrénovat. I s barvami je dobré si občas pohrát, samozřejmě ale ne až těsně před odchodem z domova. Neškodí osvojit si také několik vizážistických triků.

* Pěnové aplikátory očních stínů a všechny štětce jsou lepší s delší rukojetí.

* Linka nad řasami se snáze vykreslí měkkou kajalovou tužkou než tekutým přípravkem. Nevadí, když není zcela přesná, stíny ji překryjí a nerovnosti zmizí.

* Linky lze udělat také tak, že je nejprve vytečkujeme a teprve potom spojíme. Stejný postup je vhodný u kontur rtů. V obou případech pokožku vypínáme lehce směrem ven.

* Pokud si někdo potrpí na zcela přirozené nalíčení rtů, podaří se mu to tak, že rtěnku obtiskne na papírový ubrousek a rty lehce popráší transparentním pudrem. Taková úprava vydrží velmi dlouho.

* Důležitou tečkou za krášlením je opatrně nanesená tvářenka, která obličej projasní.

Trocha varování

Neopatrné zacházení s dekorativní kosmetikou může snadno změnit ženu v její vlastní karikaturu. Důvodem jsou především silné nánosy líčidel, zejména nekvalitních, příliš křiklavé barvy a jejich hromadění v mimických vráskách. A také nedodržení pravidla, že před líčením musí být pleť dokonale čistá, pouze ošetřená krémem a podkladovou bází.

O výsledku nemalou měrou rozhoduje také světlo. Proto je nutné krášlit se při takovém osvětlení, pro jaké je určeno. Pokud se žena namaluje ráno doma v koupelně se zářivkou, může na denní ulici vypadat jako na divadle. A naopak, velké lustry a reflektory vyžadují výraznější nalíčení. Bohužel, ani sebedokonalejší nalíčení nebude nic platné, když zůstane nezkorigovaná a nevyčištěná linka obočí. Její průběžná úprava je prvním předpokladem pro to, aby tvář ženy vysílala do okolí přitažlivý signál.

Reklama

Související témata:

Související články

Řasy dodají vašim očím výraz

I rafinovaný make-up ztrácí na kráse a dokonalosti bez nalíčených řas. A protože příroda je jak známo k ženám, co se týče řas, spíše skoupá, je zapotřebí...

Výběr článků

Načítám