Hlavní obsah

Jsme národ outdoorově oblečených lidí, říká přední česká návrhářka Liběna Rochová

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se oblékají české ženy a jsou na ulicích vůbec vidět dobře oblečení lidé? Na tyto otázky odpovídala přední česká návrhářka Liběna Rochová, předsedkyně poroty soutěže Hamé Sweet Fashion, která vybírá nové návrhářské talenty z řad studentů. Na vítěze čeká padesát tisíc korun.

Návrhářka Rochová hodnotila práce studentů Video: Novinky

 
Článek

„Jsme národ outdoorově oblečených lidí,“ odpověděla Rochová na otázku, jak si české ženy umí poradit s módou. „Na poště jsem viděla ženu, která byla moc pěkná, ale měla pohorky, džíny a bundu. Strašně si škodila,“ zhodnotila oděvní designérka situaci v České republice.

V módě se začínáme „zlepšovat“

Na druhou stranu přiznala, že sem tam je na českých ulicích vidět i dobře, stylově a hlavně do barev oblečené jedince. Ovšem málokdy se člověku podaří „rozšifrovat“, zda jde o Čechy, nebo cizince.

Všeobecně naopak zhodnotila, že se cit pro módu a styl u českých lidí mění, a to k lepšímu. Vytkla ovšem fádnost a doporučila, aby lidé vyjadřovali svou osobitost a nekopírovali masu, nekupovali všechno to, co jim nabízejí módní řetězce. „Je to jako stádo,“ dodala.

Mladých talentů máme dostatek

Oděvní designérka Liběna Rochová zasedla v porotě Hamé Sweet Fashion, soutěže určené pro studenty středních, vyšších odborných a vysokých škol z Česka i Slovenska. Jejich úkol byl jasný. Navrhnout model, který připomíná ovoce. Jak se jim dařilo?

Desítka šťastných, kteří postoupili do finále soutěže, byla podrobena přísnému hodnocení. „Zajímala mne kreativita, nové nápady, cit pro oděvní formu,“ řekla k hodnocení návrhářka s tím, že o mladé návrhářské talenty není v Čechách nouze. Mnozí z nich dokonce jezdí do zahraničí „na zkušenou“.

Slavnostního vyhlášení výsledků se studenti dočkají pátého listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám