Hlavní obsah

Jaro ovládnou jemné tweedy, hedvábí a džínovina

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože je stále ještě zima a jaro se zdá být ještě vzdálené, obchody se již polehounku začínají plnit jarními oblečky. Připravili jsme pro vás několik tipů, jaké upřednostnit materiály a barvy při výběru nového šatníku.

Článek

Trendy se každým rokem mění a ne jinak tomu bude i letos. Bavlněné materiály nahradí velmi kvalitní jemné twídy  a hedvábí.  A kombinaci bílé s černou zas pastelové a perleťové barvy a modré odstíny průzračného nebe či vodního světa. Dáváte-li přednost nápadnějším barvám, budou pro vás inspirující drze výrazné odstíny červené, zelené a žluté.

Mezi nejoblíbenější materiály již delší dobu patří džínovina, která tuto sezónu oslaví velkolepý návrat. Trendy budou nejen ultrakrátké mini a kraťásky, ale například opět i džínové bundy, saka či doplňky jako kabelky apod. Džínovina bude prostě všude.

Volánky budou opět in

Slavnostní oblečení pak zcela ovládne šifon s nejrůznějšími aplikacemi jako jsou volánky, řasení, plisování apod. Skutečným hitem pak budou hedvábné úplety se zavinovacími efekty.

"Novinkou letošního jara je batika, kterou si oblíbili návrháři zvučných jmen, a snad proto se objevuje nejen na hedvábí, ale i na jiných přírodních materiálech," upozorňuje Hanka Kopečná z Par Excellence, jež patří mezi nejoblíbenější dovozce látek pro naše přední módní designéry.

Potisky dostávají nový nádech

Zcela novým trendem je tisk, který působí dojmem ruční malby. Navíc motivy vycházející z etnických – afrických kultur.  Objevuje se také inspirace vodním světem, motýly a stále přítomné jsou zvířecí vzory.

Nezbytnou součástí jarních modelů jsou detaily. Naprosto jednoduchý střih pak ozvláštňují nejrůznější krystalové kamínky, flitry, výšivky apod. Zdobení často připomíná ruční práce.

"Velkým hitem jsou nápadně umístěné zipy podobně jako množství zajímavých knoflíků. Oblíbené jsou třásně a různé efektní lemovky," dodává Konečná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám