Hlavní obsah

Jak vypadá móda podle stylových Pařížanek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž, město světově proslulé pro svou jedinečnou atmosféru, historii a samozřejmě módu, hostilo nedávno další edici fashion weeku pro podzim a zimu 2024/2025. Vedle samotných přehlídek nabízel módní inspiraci i street style. Podívejte se na crème de la crème z šatníků stylových Pařížanek.

Foto: Profimedia.cz

Street style z Paříže

Článek

Jedním z charakteristických prvků pařížského street stylu je kombinace odměřené elegance s nekompromisní kreativitou. Nádherné kabáty výrazných barev či střihů, nepřehlédnutelné doplňky, luxusní košile a šik kožené bundy vytvářely kontrasty, které okouzlily všechny pozorovatele.

Pařížanům se opět podařilo skloubit tradiční prvky s moderními trendy a vytvořit tak nezaměnitelný a nadčasový vzhled.

Zase ta červená

Jedním z nejvýraznějších trendů současnosti je červená barva, která nesměla chybět ani v ulicích Paříže. Místní obyvatelky se nebály sáhnout po monochromatickém outfitu a mnohdy oblékly červenou od bot až po čepici. Střídmější volbu pak reprezentovaly ty, které sáhly pouze po jednom kousku v červené, ať už v podobě kabelky, nebo třeba sukně.

Mezi dalšími výraznými barvami se opakovala například bordó, která bude zřejmě trendem pro příští zimní sezonu.

Proměňte se v srdcovou královnu

Styl

Nesmrtelný denim

Pařížanky také často sahaly po denimu, který je aktuálním módním hitem. Kromě klasických džínů, které se nosí zejména ve volnějších střizích, jsou letos v kurzu také denimové košile, bundičky, šaty nebo třeba korzety.

Osvědčenou variantou je pak outfit ve stylu „double denim“. V překladu dvojitý denim odkazuje ke kombinaci dvou džínových kousků ve stejném či odlišném odstínu.

Kouzelné doplňky

K vidění bylo i mnoho na první pohled nenápadných outfitů, jež ale vynikaly v detailu. Nebyly by to Pařížanky, kdyby občas nesáhly po barevném šátku, luxusní kabelce ve výrazné barvě, stylových brýlích nebo třeba kozačkách či lodičkách s geometrickým podpatkem.

Pro více módní inspirace rozbalte naši galerii.

Herečka Zendaya představuje futuristickou módu

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Denimová košile, Červená kabelka, Béžový dámský kabát

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám