Hlavní obsah

Jak nosit sukně áčkového střihu

Novinky, Eva Dvořáková

Sukně střihu do tvaru písmene „A” byla velkým trendem 60. let. Nosila ji Twiggy, Jaqueline Kennedyová, Brigitte Bardotová či Audrey Hepburnová. Letos, a to jak v létě, tak i na podzim, se ale znovu začíná objevovat v obchodech s módou.

Foto: Profimedia.cz

Áčková sukně je velkým trendem už od šedesátých let.

Článek

Nadčasová kombinace

Hnědá s bílou je velmi nadčasovou a moderní kombinací. Využijte rafinované sukně s páskem ve vojenském stylu a zapojte do módní hry trochu fantazie. Skvěle k ní bude vypadat bílá halenka, pro odvážlivce se více než nabízí džínová bunda v netradiční bílé barvě. K moderním střihům obujte i moderní sandále na bílé platformě, a pokud si nepotrpíte na výrazné šperky, zvolte moderní zlaté hodinky.

Foto: Archiv firem

Džínová bunda v bílé barvě, Esprit, 1999 Kč. Hnědá sukně, F&F, 529 Kč. Sandálky, Humanic, 599 Kč. Hodinky Michael Kors, info o ceně v obchodě Klenoty Aurum.

Rovnou k vodě

K vodě nebo na volný čas. I tak může vypadat outfit s džínovou sukní áčkového střihu. Maximalizujte pohodlí a ušetřete čas, pod krátký volný top rovnou oblékněte bikiny. Díky rozepínací džínové sukni nepotřebujete na převlékání kabinky a nazouvací slip on tenisky jsou v letním počasí samozřejmostí. Tyto tři položky jsou pro léto nepostradatelnými doplňky.

Foto: Archiv firem

Top, New Yorker, 249 Kč. Boty Vans by Eley Kishimoto, Vans, info o ceně v obchodě. Plavky, New Yorker, 249 Kč. Sukně, Topshop, info o ceně v obchodě.

Neonové boho

Elegance do vlahých letních večerů, na sklenku vína nebo do restaurace? Boho styl vytvořte pomocí neonově žluté halenky s krajkovou ozdobou. Nic se k ní nehodí víc než skládaná delší áčková sukně v bílé barvě. Letošní velký hit – sluneční brýle s kulatými obroučkami a zrcadlovými skly – schovejte pro jistotu do kabelky nebo jimi zkroťte neposlušné vlasy. Stříbrné sandálky outfit krásně doladí a přitom mu neuberou na něžnosti a křehkosti.

Foto: Archiv firem

Sandálky Toms, Urbanlux, 1790 Kč. Sukně, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Brýle, Asos, info o ceně na webu. Triko s dlouhým rukávem, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak nosit džíny pánského střihu

Jak nosit takzvané „boyfriend” jeans, tedy džínové kalhoty pánského střihu? Není na tom rozhodně nic složitého. Na rozdíl od v poslední době velmi oblíbených...

Výběr článků

Načítám