Hlavní obsah

Jak nosit červenou barvu

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O červené se říká, že je barvou lásky a vášně. Roste dokonce počet studií, které tvrdí, že červená barva je zásadním lákadlem pro zaujetí potencionálního partnera. Další studie také prokázaly, že ženy zaznamenaly zvýšený zájem od mužů na sociálních sítích v případě, že jsou na hlavní fotce oblečené do červené.

Foto: Mohito

Červená je barva vášně a lásky. Zkuste kombinaci nevinně bílé s dráždivě červenou.

Článek

Červená zkrátka působí na naše protějšky velmi dráždivě. A stejně tak umí podráždit i naše smysly. Tato barva totiž sluší všem, a to bez rozdílu odstínu pleti nebo barvy vlasů.

Mezi nejoblíbenější barvy na nehty patří všechny možné odstíny červené. Od tmavě oranžové přes smyslnou bordó, až po světlé tóny, které jdou do romanticky růžové. V poslední době se ale hodně nosí i dramaticky rudé rty, které jsou báječnou alternativou v případě, když nestíháte ranní make-up nebo chcete odvést pozornost od nepoddajných vlasů.

Co se ale týče módy, tak u červené platí pravidlo, že méně je někdy více. Pokud se do barvy lásky obléknete od hlavy až k patě, určitě zaujmete. Jenomže možná opačným způsobem, než si budete přát.

Podívejte se na čtyři outfity, v nichž vždy hlavní roli hraje jeden nebo dva červené kousky a inspirujte se.

Neonový námořník

Spojit proužky a červenou barvu je vždy dobrý nápad. Nesmrtelná, tak trochu námořnická, kombinace nemůže vypadat nikdy jinak než dobře. Pokud ale celek oživíte ještě jemnými neonovými prvky, v tomto případě páskovými sandálky a kabelou se stejně barevnými uchy, úspěch je zaručen.

Foto: Archiv firem

Červené kalhoty, Mango 399 Kč. Pruhované triko, Lindex 699 Kč. Kabelka s neonovými prvky, Lässig 2810 Kč. Sandálky, Karen Millen, info o ceně v obchodě. Brož s jelínkem Deers.

Svůdná krajka

Krajkové šaty jsou samy o sobě velkým lákadlem. Ale ve spojení s červenou barvou je nikdo nepřehlédne. I když tak vypadají, nemusíte je nosit jen na společenské události. Oblékněte k nim džínovou bundu či košili a zbytek slaďte do neutrálního, nepříliš výrazného tónu. Takto můžete vyrazit na piknik do parku, na výlet nebo do práce.

Foto: Archiv firem

Krajkované červené šaty, F&F 699 Kč. Boty na vysokém klínku, Zara 1499 Kč. Džínová bundička, New Yorker 999 Kč. Kabelka do ruky, Asos. Čelenka s květinami, Reserved, info o ceně v obchodě.

Na cesty s batohem

Pohodlnou alternativou za tenisky, budou v letním počasí čím dál populárnější espadrilky. Hravou eleganci doplňte o béžový top, potrhané džínové kraťasy a barevný batoh a hodinky. Rozpustilé motivy jsou v tomto případě povoleny.

Foto: Archiv firem

Džínové šortky, Lindex 699 Kč. Volný béžový top, Lindex 699 Kč. Batoh, Gate 489 Kč. Červené espadrilky, Toms 1450 Kč. Hodinky, New Yorker 249 Kč.

Exotický večer

Tato varianta je ideální na horké letní koktejlové večírky na dovolené u moře. Na plavky stačí hodit černou průsvitnou tuniku, na krk závěs z korálků, nohy obujte do zajímavě vykrojených bot na podpatku a s nimi slaďte i malou kabelku. Vlasy klidně svažte do drdolu, nebo je nechte volně splývat na ramena. Klidně ale zvolte i slaměný klobouk. Co se týče líčení, hodí se zlatý bronzer a rudá rtěnka.

Foto: Archiv firem

Tunika, H&M 249 Kč. Barevný náhrdelník, H&M 599 Kč. Kožená kabela a červené boty na podpatku, Zara 2799 Kč a 2499 Kč. Slaměný klobouk, Ann Christine 349 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám