Hlavní obsah

Ideální oblečení na dovolenou aneb Jak si zabalit

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Balení kufru patří mezi nepříjemné povinnosti, které předcházejí každé dovolené. Ženy jsou často nervózní a při odjezdu si stejně nejsou jisté, že mají opravdu všechno. Zatočte s tímto problémem snadno a rychle díky našim jednoduchým radám.

Foto: Profimedia.cz

Balení kufru nebývá jednoduché, přesto se s ním lze vypořádat v klidu a bez rozčilování.

Článek

Zjednodušte si to

Chcete se na dovolené vyhnout pocitu, že nemáte nic na sebe a nic se k ničemu nehodí? Sbalte si věci jen ve dvou barevných škálách, které k sobě vzájemně ladí. Příkladem může být neutrální bílá a modrá nebo jiná oblíbená barva. Ostatní barevné tóny volte jen na doplňcích. Uvidíte, že vám odpadne starost s kombinováním.

Vyvarujte se také těsného oblečení. Na dovolených většinou padají zábrany, co se týče jídla, a navíc kvůli vedru otékají různé části těla. Upnutý outfit tak není ideální volba, vsaďte raději na vzdušné šaty.

Vyhoďte poslední věci, které jste si sbalila...

Vážně potřebujete několik párů bikin nebo večerních šatů, i když jedete jen na týdenní last minute? Pokud kufr není zcela plný, máme často pocit, že můžeme ještě dalších pár nepotřebných věcí přihodit. Věřte, že to není pravda, nakonec stejně budete nosit pořád dokola jen kousky, které jsou pohodlné. Místo v kufru uvítáte při cestě zpátky.

Buďte připravená na všechno

Ať už jedete kamkoli, připravte se na všechny rozmary počasí. Nezapomeňte primárně na voděodolnou bundu, která je lehká, skladná a přijde vhod, pokud počasí nevyjde podle předpovědi. Exotickou dovolenou dokáže zkazit i tropický deštík.

Rolujte, všechno!

Aby vaše pracné žehlení svršků a spodků nepřišlo nazmar, naučte se všechno oblečení rolovat. Ušetříte tak místo v kufru a oblečení se bude méně muchlat.

Chytré oblečení

Oblečení, ve kterém chcete cestovat, by mělo splňovat dvě podmínky. Mělo by být pohodlné a šik. Zároveň nezapomeňte na vrstvení. V letadle i na letištích bývá často zima a v cílových destinacích naopak vedro. Ideální je jet v tričku a například saku, které vám zároveň v kufru ušetří místo i váhu.

Užitečnou radou je také cestování s velkým šátkem, který skvěle nahradí deku či polštář, a zároveň ho lehce schováte do kabelky či příruční tašky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám