Hlavní obsah

Gwyneth Paltrowová: Moje dieta je vhodná pro všechny

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potom, co se Gwyneth Paltrowová už potřetí představila v roli Pepper Pottsové v letošním finančně nejúspěšnějším snímku Iron Man 3 a byla časopisem People prohlášena za nejkrásnější ženu světa, se kolem ní rozvířily vody.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrowová

Článek

Herečka, autorka, podnikatelka a guru moderního životního stylu totiž pracuje úspěšně na několika frontách najednou a z ničeho zatím nechce slevit.

Zamilovaným Shakespearem (1998) oscarová Američanka, která se před deseti lety po svatbě s britským zpěvákem Chrisem Martinem přestěhovala do Londýna, rozdělila své publikum na dva vyhraněné tábory - jedni ji zbožňují, druzí nenávidí.

Atraktivní Gwyneth fandí hlavně muži, ale i ti, kteří ji právem považují za velice talentovanou herečku. Mnohým už ale leze krkem proto, že stále mluví a píše o cvičení a zdravém životním stylu. Aby si totiž čtyřicetiletá dvojnásobná matka udržela i nadále pěknou postavu, dala se stejně jako Madonna do spolku s populární americkou trenérkou Tracy Andersonovou a šestkrát týdně pravidelně cvičí.

Foto: Falcon

V podařené akční sci-fi Iron Man 3 je už svému partnerovi Tony Starkoví (Robert Downey, jr.) v roli Pepper spolehlivou oporou.

„Díky tomu vypadám mladší a mám nádherně pevné tělo. Než jsem s tímto náročným cvičením začala, nebyla jsem si jistá, že to dokážu. Dnes je to pro mě stejnou samozřejmostí jako čištění zubů,“ prozrazuje Gwyneth, která je štíhlá jako proutek. Nejde však jen o cvičení, je třeba dodržovat i dietu. Ingredience jsou sice dostupné - vedle borůvkového a jablkového pyré jde především o kořenovou zeleninu, špenát a různé typy brokolice, problém je ale časově náročná úprava. Všechny potraviny totiž musí být čerstvě připravené a mixované.

„Denní režim, který sestává převážně ze cvičení a z přípravy jídla, si mohou dovolit ženy jako Gwyneth, ale ne ty, které chodí pracovat. Není tedy divu, že herečka svými videy a články, které publikuje, řadu svých fanynek irituje. Navíc se snaží ordinovat podobně náročný program i své devítileté dceři Apple, což je podle většiny žen - matek - úplně postavené na hlavu,“ píšou kritici.

Teď tomu podle nich dala korunu sdělením, že tajemství jejího úspěchu je v důmyslném mechanismu - plastikovém náramku za 160 dolarů, který právě začala propagovat. Nahrává, jak dlouho sedíte, kolik kroků člověk ušel, i to, zda máte dostatek zdravého spánku…

A místo toho, aby Gwyneth v nedávné show populárního moderátora Jaye Lena mluvila o své podařené roli v posledním hitu Iron Man 3, zmínila jen šaty, ve kterých se na premiéře filmu představila a pod kterými musela být úplně nahá. Zato Lenovi přinesla večeři - (kupodivu) dušené kuře s opečenými brambory - a rozhovor převedla na svou další kuchařskou knihu It’s All Good (Všechno je to dobré).

Foto: Profimedia.cz

Dvojrole v romantické komedii Zamilovaný Shakespeare s Josephem Fiennesem jí vynesla poctu nejvyšší - Oscara.

Recepty v ní jsou podle její převážně vegetariánské a téměř bezlepkové diety, která eliminuje sóju, kávu, alkohol, mléčné výrobky, vajíčka, cukr, říční ryby, rajčata, kapie, lilek, kukuřici, pšenici, červené maso a konzervované potraviny. A čtenářky se ptají, jak může vůbec vařit bez všech těchto ingrediencí.

Další její aktivitou je webový blog, kde kromě jiného dává i rady na cestování a dovolené. Kromě těch užitečných, které vytěžila z vlastních zkušeností, nedávno například doporučila pro týdenní pobyt s rodinou jako stvořený francouzský zámek za patnáct tisíc dolarů a ptala se bývalého sluhy v pětihvězdičkovém londýnském hotelu Claridge na to, jak se nejlépe čistí stříbro.

Vše nasvědčuje tomu, že tyto aktivity ji uspokojují daleko víc než natáčení filmů. A jaký je tedy její běžný den? „Ráno vstávám s dětmi. Připravím snídani a jedeme do školy. Pak mám hodinu čas na cvičení a přecházím na web až do chvíle, než jedu vyzvednout děti ze školy. To je moje hlavní pracovní náplň. Filmy, i když je miluji, jsou časově velmi náročné, důležitější jsou pro mě děti a manžel,“ svěřuje se Gwyneth, která zredukovala natáčení na jeden film ročně hned potom, co se jí narodila dcera Apple.

Víte, že…

Její novou podnikatelskou aktivitou je otevření exkluzívního vlasového studia v Los Angeles, jehož součástí je tělocvična trenérky Tracy Andersonové. Je hlavně pro ty, kteří po náročném cvičení budou potřebovat čerstvý účes.

Podnikatelského ducha tedy vedle hereckých schopností Gwyneth jistě také nejde upřít. Dostala ho do vínku od své herecké matky Blythe a otce Bruce, známého hollywoodského producenta.

„Mně se v dětství věnoval hlavně otec, protože matka často natáčela. Zasvěcoval mě i do tajů vaření. Na jeho palačinky nikdo neměl. Když ale umřel na rakovinu, uvědomila jsem si, že i jeho kuchyně chce změnu, a začala jsem o jídle víc přemýšlet. Tehdy jsem zahájila i moji mnohými zatracovanou dietu, o které jsem přesvědčena, že je lepší pro všechny,“ končí na svou obranu herečka Gwyneth Paltrowová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám