Hlavní obsah

Festival vintage módy chce pomoci týraným ženám

Novinky, ema

Milovníci retro vintage módy mohou poslední zářijový víkend zavítat na Novoměstskou radnici v Praze. Festival vintage a udržitelné módy představí nejen více než tisíc originálů z let 1920-1980, ale nabídne k veřejné dražbě třináct autorských modelů z kolekce Dress for Love, která vznikla z iniciativy festivalu na podporu týraných žen.

Foto: Marek Sybal, Prague Vintage Fair

V Praze se uskuteční festival Prague Vintage Fair 2015. Výtěžek z akce poputuje na pomoc týraným ženám.

Článek

„Spojení tématu Dress for Love a vintage módy je lákavé samo o sobě, ale hlavním motorem se stala podpora dobré věci,” řekla jedna z návrhářek, které se podílely na tvorbě kolekce, Zuzana Kubíčková.

Kolekce, která bude představena módní přehlídkou 26. 9. v 18:00 ve Velkém sále radnice, byla inspirována módou a kostýmy známého návrháře Jeana Paula Gaultiera k filmu Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec, který se problému násilí v manželství dotýká.

Foto: Jan Paravan, Prague Vintage Fair

Ukázky z prodejní výstavy Prague Vintage Fair. Výtěžek z dražby těchto modelů bude určen na podporu tyraných žen.

Ihned po přehlídce se modely budou dražit ve veřejné dražbě. Výtěžek bude věnován neziskové organizaci Rosa, která pomáhá týraným ženám.

Část výtěžku bude určena ženám v utajených azylových domech, které se skrývají před násilníky. Poslední část poputuje na preventivní a osvětové programy pro studenty středních škol.

Prvorepublikový šatník dámy z Hanspaulky

K vidění bude ale i neprodejní výstava prvorepublikového šatníku. „Letos vystavíme například zajímavý soubor původní prvorepublikové garderoby, která patřila zámožné dámě z pražské Hanspaulky a byla nedávno nalezena v neobvykle zachovalém stavu ve vile, kde tato dáma bydlela. Několik kousků z tohoto souboru bude také uvolněno do prodeje,“ řekla ředitelka festivalu Tereza Schmoranz.

Na prodejní kolekci Dress for Love se kromě Zuzany Kubíčkové podílely i návrhářky Helena Fejková, Ivana Follová, Daniela Pešková, Mirka Talavašková, Tereza Vu, Zuzana Veselá, Veronika Bijok a Lala Vyvialová.

Prague Vintage Fair 2015 se uskuteční 26. a 27. 9. na Novoměstské radnici v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám