Hlavní obsah

Do Prahy přijeli nejvlivnější influenceři světa. Mezi nimi i dvojčata Lisa a Lena

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

Influencerky Lisu a Lenu z německého Stuttgartu sledují na sociálních sítích miliony teenagerů z celého světa. Ne náhodou se tak staly hvězdami letošního udílení cen Global Social Awards 2019, které proběhne ve středu 29. května v Praze. Jelikož doposud v Praze ještě nikdy nebyly, přiletěly o několik dní dříve, aby poznaly alespoň trochu Českou republiku a setkaly se se svými fanoušky.

Do Prahy přijeli nejvlivnější influenceři světa. Mezi nimi i dvojčata Lisa a LenaVideo: Novinky

 
Článek

Ceny Global Social Awards se snaží ocenit nejinspirativnější osobnosti sociálních sítí. Jejich cílem je také pomáhat influencerům z jednotlivých zemí upoutat pozornost v globálním prostředí.

Foto: Novinky

Dívkám se prý o takové slávě nikdy ani nesnilo.

Jedná se přitom o první akci svého druhu, která se na takzvané „influencery“ (z anglického „ovlivňovat“) zaměřuje. Na předávání cen přijela více než čtyřicítka influencerů z celého světa. Šestnáctiletá dvojčata Lisa a Lena ze Stuttgartu patří mezi ty nejznámější z nich. Jejich videa na sociálních sítích sledují miliony lidí. Jen na Instagramu mají více než 14 milionů sledujících.

Od soboty pak svůj Instagram plní fotkami z historické Prahy. „Je to krásné místo plné historie a krásných budov. Navštívily jsme ale i místní skatepark,“ svěřily se Novinkám v rozhovoru dívky.

Foto: Novinky

Dvojčata Lisa a Lena se přijela setkat s českými fanoušky.

Přestože mají v sociálním světě obrovský vliv, nechtějí se mu věnovat celoživotně jako jiní.

„Chceme být jednou modelky a herečky, ne influencerky. To je teď a my jsme rády, že můžeme lidem předávat naše myšlenky. Snažíme se podporovat dobré věci jako omezení plastu a podobně,“ upozornila dvojčata s tím, že na svých sítích ani nepromují žádné produkty jako ostatní influenceři, tudíž na tom ani nevydělávají.

Na dívky se přijeli podívat fanoušci z celé republiky. Věkový průměr fanynek je kolem 14 let.

I Česko má svého zástupce

Česko na Global Social Awards reprezentuje youtuberka Anna Šulc, která se zaměřuje na módu a kosmetiku. Její videa na sítích dosahují desítek milionů zhlédnutí.

Udílení cen, které proběhne ve středu, bude provázet modelka Karolina Kurková jakožto jedna z influencerek, kterou na Instagramu sleduje přes 700 tisíc lidí.

Během udílení vystoupí také česká skupina Lake Malawi, která nedávno uspěla v mezinárodní soutěži Eurovize, kde se s písní Friend of a Friend dostala až do finále, a nakonec se umístila na jedenáctém místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám