Hlavní obsah

Dejte stop černé. Tyto svetry rozzáří vaši skříň

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete svůj šatník ozvláštnit výrazným kouskem, který nezruinuje váš rodinný rozpočet? Pak se poohlédněte po barevném svetru, který dokáže pozvednout vaši náladu i jakýkoliv outfit. Stačí si vybrat odstín, který vám bude slušet, ve kterém se budete cítit sama sebou.

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle z dánské Kodaně

Článek

Chladného počasí se jen tak nezbavíme. Jediné, co nám proto zbývá, je obrnit se proti němu teplým svetrem. Jaký si ale vybrat? Na neutrální odstíny tentokrát zapomeňte - pořiďte si raději barevný model, který dodá vašemu šatníku patřičnou šťávu.

Při výběru svetru ve výrazné barvě je vždy potřeba přihlédnout k tomu, jaký jste typ. Podle barevné typologie totiž existují čtyři základní typy - jarní, letní, podzimní a zimní.

Jarní typy působí něžným dojmem. Mají světlou pokožku s broskvovým nádechem, která snadno rudne, blonďaté či světle hnědé vlasy a modré, zelené či oříškové oči.

Slušet jim proto budou jemné odstíny, tedy růžová, tyrkysová, béžová, zlatavá, světlé a zlaté odstíny hnědé, meruňková, zelenomodrá, šedá a podobně.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Marks & Spencer, 1299 Kč. Marks & Spencer, 699 Kč. H&M, 1299 Kč. Dlouhý, s. Oliver, 699 Kč. s. Oliver, 1399 Kč. Lindex, 799 Kč

Foto: Profimedia.cz

Návštěvnice týdne módy v italském Miláně

Letní typy zase charakterizuje porcelánová pleť, světlé vlasy s popelavým podtónem, růžové rty a tmavě modré či šedé oči.

Jejich pleť se snadno opaluje, a proto při opalování dosahují olivového podtónu pleti. Sluší jim pastelové tóny, jako je světle růžová, modrá, zelená nebo třeba fialová barva.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: H&M, 599 Kč. Marks & Spencer, 5599 Kč. H&M, 749 Kč. H&M, 899 Kč. Zara, 399 Kč. Zara, 799 Kč

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle z Milána

Podzimní typy poznáte podle slonovinové či broskvové pleti a charakteristických rudých či kaštanových vlasů. Zpravidla mají světlé oči a lehce se jim tvoří pihy.

Pokud jste tento typ právě vy, pak si vybírejte svetr v tlumených přírodních barvách. Slušet vám bude například mechová, oranžová či hořčicově žlutá barva.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: s. Oliver, 1399 Kč. Lindex, 799 Kč. Lindex, 999 Kč. H&M, 799 Kč. s. Oliver, 1399 Kč. H&M, 899 Kč

Foto: Profimedia.cz

Návštěvnice týdne módy v dánské Kodani

Zimní typ má rovnoměrně světlou, nebo naopak tmavou pleť, tmavé vlasy a oči v odstínech hnědé nebo tmavě šedé. Má výrazné červené rty a rychle se opálí do hnědého odstínu.

Jedná se o typ, který působí kontrastně, a proto si může dovolit sáhnout i po velmi výrazných neonových barvách či jiných chladných odstínech, jako je citronově žlutá, královsky modrá nebo sytě růžová.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Marks & Spencer, 1699 Kč. Zara, 699 Kč. F&F, 399 Kč. Esprit, 1999 Kč. H&M, 799 Kč. Lindex, 999 Kč

Foto: Profimedia.cz

Blogerka Tamara Kalinicová

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Módní inspirace: Minikabelky

Nevejde se do nich ani větší chytrý telefon, přesto je návrháři chrlí do oběhu již druhým rokem. Řeč je o minikabelkách. Ty totiž zcela nahradily velké tašky,...

Výběr článků

Načítám