Hlavní obsah

Chyby v oblékání, kvůli kterým vypadáme silnější

Novinky, ema

Je oblečení, díky kterému můžete vypadat štíhlejší, které lichotí vašim křivkám a tvarům těla, takové, jež zvýrazní dekolt, nebo speciální kousky, které dokážou zakrýt případné nedokonalosti postavy. Ale oblečení nám může i ubrat na kráse a při špatném výběru přidat i pár nepěkných kil navíc. Proto je dobré vyvarovat se základních chyb, které, ačkoliv se nemusí zdát vůbec důležité, výrazně přidávají zbytečná kila.

Foto: Profimedia.cz

Vyhněte se výběru takového oblečení, které vám nesedne a kvůli němuž budete vypadat silnější, než ve skutečnosti jste.

Článek

Řada z nás se běžně obléká nelichotivě ke své postavě. Občas si neuvědomujeme, že nám oblečení spíše škodí, než aby dopomohlo k tomu vypadat dobře. Zkuste se chyb vyvarovat a cítit se díky tomu i dobře. Jde to velmi snadno.

Nenoste pánské věci

Občas je velmi lákavé narazit například ve slevách na svetr, který vyberete v pánském oddělení. Podobně se to může stát i s mikinou, nátělníkem a v některých případech i s kalhotami, které se teď nosí v pánském, tzv. boyfriend stylu. I to může ženy nabádat, aby nakoukly do pánské konfekce. Přesto všechno jsou pánské věci určeny výhradně pro muže a oni přece také nenakupují v dámských buticích.

Tyto kousky byly šity na míru právě jim a častokrát si s ženskými křivkami neumí vůbec poradit. Kvůli tomu přidají několik kil navíc, ačkoliv za to vlastně nemohou, protože byly šité na úplně jiné tělesné proporce. I sebekvalitnější kousek vás pak může zklamat.

Vyvarujte se kupování nekvalitních věcí

I když k tomu přirozeně svádí nízká cena oblečení, není úplně ideální koupit si každý levný kousek jen proto, že se vám zkrátka líbí. Samozřejmě je to nepraktické i z toho důvodu, že se vám pak ve skříni hromadí oblečení, které ani pořádně nestihnete nosit.

Další věc je, že by lidé měli před nákupem i trochu popřemýšlet. Opravdu potřebujete triko, ze kterého lezou nitky, na první pohled je z nekvalitního materiálu a jasně vidíte, že má lajdácky zpracované švy? Zasloužíte si přece něco lepšího.

Pokud peníze ušetříte tím, že oblečení nekoupíte a raději si je schováte na dražší, ale kvalitnější kousek, vyplatí se vám to. A to hlavně z toho důvodu, že vám pak model bude díky zpracování i dobře sedět, nebude odstávat a zkrátka se i na nošení projeví to, co je od výrobku očekáváno.

Vybírejte doopravdy jen to, co sedí

Napínání na prsou, krabatění se na ramenou i v průramcích. To všechno jsou známky toho, že je zvolena špatná velikost nebo střih. Jak se tomu vyhnout? V minulosti bylo zvykem navštěvovat krejčí, to už se dnes příliš nenosí, a navíc se to finančně v mnoha případech ani nevyplatí. Mějte také na paměti, že pokud daný kousek vypadá nedobře už na ramínku nebo na figuríně, zřejmě ani na vás nebude působit úchvatným dojmem.

Proto se vyhýbejte zbytečně načechraným, volánky ozdobeným a na první pohled nepraktickým kouskům, které téměř hned vypadají nepoužitelně.

Také si uvědomte, že pokud budete kupovat džíny, vždy se poraďte buď s prodavačkou, nebo s sebou vezměte někoho známého. Pokud totiž kalhoty nesedí dokonale, což je relativně častý jev, tvoří se na bocích nevzhledné zářezy a vykukují z nich tzv. madla lásky. Žena pak v upnutých kalhotách nevypadá přitažlivě, ale spíše odpudivě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám