Hlavní obsah

Chanel oblékl modelky do ponožek a sandálů

Novinky, ema

V rámci pařížského fashion weeku snad nebylo očekávanější přehlídky než módního domu Chanel pod vedením notoricky známého návrháře Karla Lagerfelda. Mnozí jej vnímají jako módního boha a mají proč. Prezentace kolekce na jaro 2016 byla nejen úžasným módním zážitkem, ale i mistrovským dílem s naprosto propracovanými detaily. A to i přesto, že některé modelky „zdobily” ponožky v sandálech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přehlídka Chanelu na Týdnu módy v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Dějištěm velké módní události byla zinscenovaná odletová hala v Grand Palais. Nechyběly ani přepážky, pohyblivé pásy na kufry, také zaměstnanci letiště i fiktivní cestovatelé, které v aule Chanel Airlines představovaly převážně modelky, ale i několik pánských modelů.

Celá scéna byla neustále v pohybu, a tak se bylo doopravdy na co dívat.

Inspirace futurismem

K vidění byly i zajímavé doplňky. Většinu modelek zdobily futuristické brýle s modrými skly. Ty, které tento doplněk neměly, měly ale make-upem vytvořenou jakousi náhradu. Ta spočívala ve světle modrých stínech vymalovaných do tvaru ležaté osmičky okolo očí.

Foto: Profimedia.cz

Modelky, kromě sandálů, obouvaly i transparentní sandále na platformě.

Inspirace futurismem byla i letos velmi znatelná. Tvídové kostýmky, které jsou pro značku téměř poznávacím znamením, byly na improvizovaném mole opakujícím se prvkem.

Nicméně Lagerfeld se nebál opřít do barev, k vidění byly nejen neonové odstíny, ale i nejrůznější aplikace s flitry a mašlemi.

Foto: Profimedia.cz

Chanel ve ské kolekci pro jaro léto 2016 opět představil spoustu elegantních kostýmků.

Nemohla samozřejmě chybět ani Lagerfeldova múza Cara Delevigneová. Ta výjimečně nepředváděla, pouze se po mole se slavným návrhářem prošla a pozdravila diváky.

Ponožky v sandálech

Letošním nepřehlédnutelným kouskem byla volba obuvi. Modelky ani letos neobuly podpatky. Buďto je zdobily průhledné sandály na platformě, anebo robustní sandále.

Foto: Profimedia.cz

Karl Lagerfeld se nezdráhal modelky obout do ponožek a nevzhledných sandálů. Vymění je světové celebrity za stylové jehlové pdopatky?

Některým modelkám se přitom módní mág nebál do sandálů obléci i bílé ponožky. Může to znamenat návrat většinou ryze českého módního prohřešku, kterému už nepočitatelně stylistů dalo „never more”? Uvidíme jej brzo i u zahraničních celebrit? Nechme se překvapit, kolik milovníků módy si tento nadiktovaný trend příští sezónu zamiluje.

Reklama

Výběr článků

Načítám