Hlavní obsah

Celebrity v roli návrhářů: sexy modely Victorie Beckhamové i sester Cruzových

Právo, Novinky, Blanka Dvořáková, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trendy v módě dávno neurčují jen módní návrháři a designéři. Stále častěji jim do řemesla fušují i "módní ikony" z oblasti celebrit. Mezi slavné, kteří se snaží udávat krok módě, patří například manželka slavného fotbalisty a bývalá členka populární dívčí skupiny Spice Girls Victoria Beckhamová nebo hollywoodské sestry Cruzovy.

Článek

Navzdory tomu, že se svým manželem fotbalistou Davidem Beckhamem čekají v létě čtvrté dítě, nepřestává Victoria Beckhamová pracovat. Minulý měsíc představila tato módní ikona svou novou kolekci pro podzim/zimu 2011.

Módní přehlídka byla součástí soukromého představení Mercedes-Benz Fashion Weeku v New Yorku, proto se novými produkty z dílny slavné celebrity mohli pokochat jen vyvolení.

To, co se jim nabízelo k vidění, byly velmi snadno nositelné kousky inspirované rozvernými pastelovými šedesátými léty, ale i decentními sedmdesátkami. Na mole se střídaly plisované sukně, šaty v barvě hořčice i kabátky výrazných barev. Tradiční široké spektrum modelů nabízelo šanci každému, vybrat si to své - od úzkých šedých svetro-šatů až po lesklou skládanou róbu pro slavnostní příležitost.

Foto: Profimedia.cz

Kolekce Podzim/zima 2011

Victoria předvádí kolekci v New Yorku dvakrát do roka. Nutno říct, že její návrhářský úspěch nemá nic společného s tím hudebním, nebo s tím, že je manželkou Davida Beckhama. O tom, že se její modely líbí, svědčí i to, že mezi její pravidelné zákaznice patří herečky Sarah Jessica Parkerová, Cameron Diazová, Drew Barrymoreová, Gwyneth Paltrowová, Heidi Klumová a Brooke Shieldsová.

Foto: Profimedia.cz

Kolekce Jaro 2011

Stejný úspěch ale Victoria zaznamenává i u široké veřejnosti. Její modely jsou často vyprodané ještě předtím, než se vůbec dostanou do polic obchodů.

Foto: Profimedia.cz

Kolekce Jaro 2011

Sestry Cruzovy navrhly už druhou kolekci

Když se na jaře loňského roku staly sestry Penélope (36) a Mónica Cruzovy (33) tvářemi švýcarské módní značky Charles Vögele, bylo jejich přáním vytvořit vlastní návrhy oblečení. Podařilo se a loni v listopadu spatřila světlo světa jejich první vlastní kolekce Biaggini Violett. Nyní přicházejí s druhou.

Poprvé šlo o večerní šaty, které již na sklonku loňského roku oblékla i nejedna česká žena.

„Název Biaggini Violett jsme zvolily proto, že logo značky je violett (anglicky fialové – pozn. red.) a Biaggini nám znělo krásně žensky,“ prohlašuje Mónica Cruzová.

První kolekce sklidila velký úspěch a sestry se proto rozhodly v roli návrhářek pokračovat. „Spolupráce se značkou Charles Vögele pro nás byla velkou výzvou a jsme za tuto nabídku vděčné. Každý den jsme se naučily něco nového. Značka nám nechala volnou ruku, takže jsme navrhly modely ve stylu, který preferujeme a samy nosíme.

Ceníme si, že je kolekce cenově dostupná a vybrané kousky si může dovolit koupit každá žena. Obléknout se pěkně by totiž nemělo být o penězích,“ říká vystudovaná návrhářka Mónica Cruzová, která se nyní živí herectvím. Nabídka pro ni byla, stejně jako pro známější sestru, velká výzva.

Letošní kolekce Biaggini Violett navržená oběma hollywoodskými hvězdami se objeví v obchodech Charles Vögele v šesti místech v republice na jaře. (http://www.charles-voegele.cz)

Komunikují na dálku

Sestry se při společné práci sešly již při natáčení filmů, ve kterých se Mónica ujala choreografie a Penélope v nich hrála, a tak módní tvorba nebyla pro jejich vzájemnou práci novinkou. Mónica přiznává, že je pro ni velmi důležité, když všechno může dělat s Penélope. „Sesterství je magický svazek. Jednou se nám stalo, že jsme každá byla v jiném městě, dívaly jsme se na návrhy oblečení a na fotografie a když jsme se o několik dní později potkaly, zjistily jsme, že jsme pro kolekci obě vybraly fotografie Jane Birkinové. Je to zvláštní, vůbec jsme se přitom před tím o výběru nebavily.“

Ani jedna ze sester se nepyšní pojmenováním „návrhářka“, jen prý zúročily životní zkušenosti v několikaleté filmové a taneční praxi. Když vidí Mónica někoho na ulici oblečeného v šatech, které navrhla, nejraději by ho zulíbala. Penélope, která vypadá, jako by jí z oka vypadla, je její nejlepší kamarádka. Vídají se velice často, a když to nejde, alespoň si telefonují a probírají nové nápady.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám