Hlavní obsah

Čas princezen aneb Když se móda inspiruje monarchií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módu mnoho lidí považuje za povrchní. Pravdou je, že reaguje na aktuální dění, trendy, ale i lidské potřeby. Po měsících strávených v teplácích si návrháři řekli dost a obrátili svůj pohled o 180 stupňů - k monarchii. Už máte ve své skříni nadýchanou sukni nebo top, který připomíná korzet?

Foto: Profimedia.cz

Zleva: ze seriálu Bridgertonovi, přehlídka značky Giambattista Valli a Lady Diana

Článek

My ženy aristokracii milujeme. A není divu. V dětství toužíme po panence s loknami a nadýchanou sukní, jako teenageři hltáme každé slovo o příběhu princezny Diany a v dospělosti zase sledujeme každou královskou svatbu bez mrknutí oka.

O oblibě monarchie svědčí i veliké množství seriálů a filmů s touto tematikou. Vzpomeňte si na Pýchu a předsudek, panství Downtown nebo třeba seriál Bridgertonovi.

Jaké tajemství se skrývalo za psaníčky princezny Diany

Styl

I přes moderní pojetí se tento snímek z prostředí anglosaské aristokracie 19. století stal jedním z nejúspěšnějších počinů letošního roku a sehrál svou roli i v prostředí módy.

Foto: Profimedia.cz

Seriál Bridgertonovi

Foto: archiv firem

Zleva: Košilové šaty, Marks & Spencer, 1499 Kč. Šaty, C&A, 999 Kč. Šaty, Lindex, 1499 Kč. Svetr, Lindex, 599 Kč. Halenka, Levi's, 1299 Kč. Boty, Uterqüe, 4350 Kč

Najednou jako by se roztrhl pytel s velkými tylovými róbami, korzetovými šaty, ale i topy a pantoflíčky zdobenými velkými štrasovými sponami. K vidění byly na přehlídkách nejrůznějších návrhářů a značek - od české designérky Vandy Jandy k oblíbenému návrháři hollywoodských celebrit Giambattistovi Valli.

Z přehlídkových mol se pak brzo dostaly i do běžných obchodů s módou. Jak tyto princeznovské kousky zařadit do svého šatníku?

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Giambattista Valli

Foto: archiv firem

Zleva: Šaty, C&A, 1299 Kč. Šaty, H&M, 949 Kč. Šaty džínové, Levi's, 2799 Kč. Šaty džínové, Levi's, 2499 Kč. Šaty, H&M, 1299 Kč. Boty, Uterqüe, 3500 Kč

Foto: Profimedia.cz

Návrhářka Vanda Janda ve vlastním modelu

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto & Other Stories

Vsaďte na kouzlo kontrastů a pořiďte si romantický top se spadlými rameny a kombinujte ho s volnými džínami. Střevíčky jako pro pohádkovou Popelku si zase budou skvěle rozumět s jednoduchými černými šaty a oversized sakem.

Inspirujte se streetstylem z Kodaně a vneste do svého šatníku barvy

Styl

Šaty se zdobeným límečkem nebo stojáčkem zase můžete nosit s vysokými kozačkami a ladícím kabátem. Nebojte se experimentovat a popustit uzdu své fantazii. Kdy jindy být za princezny než právě teď?

Foto: archiv firem

Zleva: Šaty, Lindex, 1299 Kč. Šaty, Levi's, 2299 Kč. Šaty, Uterqüe (prodává Zalando), 4350 Kč. Šaty krátké, Levi's, 2299 Kč. Top, F&F, 449 Kč. Límeček, Lindex, 299 Kč. Boty, Uterqüe, 3650 Kč

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Dior

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Užijte si babí léto v romantických šatech

Léto už se pomalu, ale jistě blíží ke konci. Vy ale nemusíte smutnit. Jeho atmosféru si můžete dopřát po celý rok, alespoň v podobě oblečení. Pořiďte si...

Základy šatníku: Elegantní halenky

Každá žena má mnoho podob. Někdy chceme být za uvolněné pohodářky, kterým stačí obyčejné tričko a džíny. Jindy zase toužíme vyzdvihnout svůj půvab v elegantním...

Výběr článků

Načítám