Hlavní obsah

Blondýny jsou méně úspěšné a nevydělají tolik peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Blondýny to mají prý v životě lehčí. Jenže nasvědčuje tomu máloco, vulgárnímu shazování bezpočtem vtípků o blondýnách teď korunuje fakt, že ve srovnání s brunetami nejenže mají menší štěstí v lásce, ale také v průměru méně vydělávají. Brunety také častěji zastávají vyšší posty ve společnosti.

Článek

Podle britského průzkumu mezi třemi tisícovkami žen vyšlo najevo, že brunety vydělávají v průměru ročně až o 4 250 liber více než blondýny. V přepočtu zhruba 128 tisíc korun není nijak nepatrné číslo. Navíc z průzkumu vyplynulo, že na pracovním trhu jsou brunety také mnohem úspěšnější, takže je možné, že dámy s blond hřívou podléhají skryté diskriminaci.

Téměř 44 procent brunet (přirozených či obarvených) tvrdí, že jejich barva hlavy jim pomohla v osobních vztazích a při hledání partnera. To je o deset procent více než uváděly blondýny.

„Vždycky se předpokládá, že blondýny si užívají více zábavy a zájmu a že tak mají více úspěchů v lásce a osobním životě. Náš výzkum ukazuje, že blondýny sice mají skutečně více zábavy, ale nejsou brány vážně jako ženy s tmavšími vlasy – jak v práci, tak v soukromí,“ uvedla Camila Lobová-Guerrerová, specialistka na barvení vlasů společnosti Schwarzkopf & Henkel, která výzkum provedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Bohatí muži dávají přednost brunetám

Říká se, že blondýnky jsou pro pobavení, ale pro seriózní vztah chtějí muži brunety. Podle studie, kterou uveřejnila internetová společnost Lycos, provozující...

Výběr článků

Načítám