Hlavní obsah

Blíží se Pražský týden módy 2022

Od 9. do 15. dubna 2022 se uskuteční v areálu Pražské tržnice v Holešovicích jarní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku. Vzhledem ke světovým událostem bude letošní program skromnější, ale i tak je na co se těšit.

Foto: Mojmír Bureš

Ilustrační foto z minulého ročníku MBPFW

Článek

Holešovická hala číslo 13 bude hostit samostatné autorské přehlídky úspěšných návrhářů.

Vše zahájí přehlídka talentovaného Michaela Kováčika.

Poté představí kolekci také mladý designér Pavol Dendis, značka LAFORMELA, za níž stojí designerská dvojice Antonín Soukup a Maria Kohutiárová.

Následovat bude přehlídka slovenské návrhářky Vandy Jandy.

Svoji tvorbu předvedou také studenti dvou školních ateliérů oděvního designu - Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně: Ateliér design oděvu a Technické univerzity v Liberci.

Ve společném bloku budou své kolekce prezentovat také čtyři finalisté soutěže pro mladé návrhářské talenty VAN GRAAF Junior Talent 2022, které vybrala odborná porota na základě zaslaných portfolií.

Prezentace profesorky Liběny Rochové a studentů Ateliéru designu oděvu a obuvi UMPRUM v Praze se uskuteční v rámci přehlídkových dní v hotelu Andaz Prague na Senovážném náměstí v Praze 1.

Reklama

Související články

Svět módy versus válka na Ukrajině

Válečná invaze ruských vojsk na území Ukrajiny se stala politickou, ale i společenskou událostí číslo jedna. Svět módy se ale točí dál. Právě probíhající měsíc...

Výběr článků

Načítám