Hlavní obsah

Bizarní triky, jež se skrývají za krásou celebrit

Jak jen to dělá, že má tak krásné vlasy, řasy, pleť, vrtíme často nevěřícně hlavou, když vidíme na fotce nebo v televizi některou ze současných ikon šoubyznysu. Většinou na konci jen mávneme rukou a svedeme to na práci drahých kadeřníků a maskérů. Za krásou některých slavných žen se přitom skrývají finty za pár drobných.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrowová používá pro úpravu svých vlasů houbu z lufy.

Článek

Tak třeba Gwyneth Paltrowová. Za tajemstvím jejích krásných vlasů nestojí hodiny kadeřnické práce, ale houba z lufy. Serveru Daily Mail to prozradil vlasový stylista David Babaii, který ji česal pro focení v časopise U.S. InStyle.

Při úpravě natočil pramínky hereččiných vlasů kolem houby a teprve pak začal vlasy vysoušet fénem. Neposlušné jemné vlasy pak uhladil kartáčkem na jazyk, jenž se používá při ústní hygieně.

Server Daily Mail vyzpovídal i další odborníky na krásu celebrit a zjistil celou řadu podivných a překvapivých triků, kterými známé osobnosti vylepšují svůj vzhled. Možná se tipy hodí i vám ...

Foto: Profimedia.cz

Vlasová stylista Juliette Binocheové se nezdráhá použít na vlasy kečup či aviváž.

Kečup

Rada pro majitelky světlých vlasů: Pokud jste se právě koupaly v příliš chlorovaném bazénu a vaše vlasy chytají nádech do zelena, zkuste použít při mytí před šampónem kečup. Nechte jej několik minut působit a pak opláchněte teplou vodou. Červený tón neutralizuje zelený nádech a zářivý vzhled vašich vlasů je zachráněn.

Doporučuje Darren Fowler, mezinárodní umělecký ředitel Clipso, pracoval s Juliette Binocheovou a Tori Amosová.

Alobal

Chcete-li vytvořit vlnité vlasy bez kulmy, použijte pláty alobalu. Natrhejte si alobal na tři palce široké pásky (7,5 centimetru). Čím užší, tím budou vlasy vlnitější. Oviňte pramínky kolem alobalového pruhu a jeho konce svažte. Vyfoukejte po celé hlavě vlasy fénem po dobu tří až pěti minut, abyste aktivovaly lokny. Alobal pojme teplo a udrží ho pak ještě nejméně pět minut. Pak vlasy rozpleťte.

Doporučuje Ben Cooke, spoluzakladatel Lockonego, který byl zodpovědný například za mikádo Victorie ­Beckhamové.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckhamová

Kondenzované mléko

Lea Harrisonová, která barví vlasy britské televizní herečce Felicity Kendalové, často používá kondenzované mléko, když ji odbarvuje. "To zklidňuje pokožku hlavy a zabraňuje podráždění, které může vyvolat kontakt s peroxidem," říká Harrisonová.

Doporučuje Lea Harrisonová, pracuje v salonu Michaeljohn v Mayfair v Londýně.

Aviváž

Aviváž na prostěradla značky Bounce prý krásně uhladí elektrizující suché vlasy. Stačí prý jen nanést od kořínků ke konečkům. Není jasné, zda efektu dosáhnete i s aviváží jiné značky...

Doporučuje Darren Fowler, mezinárodní umělecký ředitel Clipso, pracoval s Juliette Binocheovou a Tori Amosovou.

Fólie

Fólii ocení ženy i muži, kteří používají samoopalovací krém a nemají momentálně u sebe nikoho, kdo by jim ho aplikoval na záda. Pokud se dostanete do podobné situace, utrhněte dlouhý kus fólie a položte ho na zem a samoopalovací krém nebo pěnu naneste doprostřed.

Foto: Profimedia.cz

Lindsay Lohanová na jednom z večírků

Uchopte fólii za oba konce a krém či pěnu naneste na záda stejným pohybem, jako když si utíráte záda ručníkem.

Doporučuje James Read, expert na samoopalování, který pracoval s Mariah Careyovou, Lady Gagou a ­Lindsay Lohanovou.

Dětská lžička

Make-upový umělec Kabuki má vždy ve své výbavě gumou potažené kojenecké lžičky na výživu. "Je to dokonalý nástroj na odstranění nechtěné vrstvy řasenky z umělých řas," říká.

Držte lžičku pod řasami a čistícím kartáčkem s neolejovým odličovačem make-upu přejeďte přes vrchol řas. Nežádoucí řasenka i odličovač skončí ve lžičce a ne na obličeji, zároveň umělé řasy zůstanou na svém místě.

Kabuki, umělecký ředitel myface.cosmetics, pracuje s Kylie Minoque, Gwen Stefani a Madonnou.

Krém na zarostlé chloupky

Pokud vám po nesprávném samoopalování zůstanou skvrny, existuje spousta prostředků, jak se jich zbavit. Používá se například bělící pasta nebo dokonce popel z cigarety. Podle opalovacího guru Jakuba Harknetta je jeden z nejúčinnějších způsobů použití polštářků proti zarostlým chloupkům.

"Nejsou právě levné, ale kyselina salicylová a kyselina glykolová v nich splní potřebný úkol nejlépe," říká.

James Harknett pracoval s Patsy Kensitovou a Brianem Friedmanem z X Factoru.

Gel na vlasy a izolepa

Když Kabuki líčil v roce 2009 Lady Gagu pro MTV Video Music Awards, používal kolem jejích očí mnoho černých třpytek. Ty zafixoval na potřebných místech gelem na vlasy bez alkoholu. Popadané třpytky z ostatních částí obličeje pak odstranil izolepou.

Kabuki, umělecký ředitel myface.cosmetics, pracuje s Kylie Minoque, Gwen Stefani a Madonnou.

Foto: Profimedia.cz

Třpytky kolem očí Lady Gagy drží díky vlasovému gelu. Ty neposedné odstranil make-upový specialista izolepou.

Gel pro dámskou intimní hygienu

Make-upová odbornice Issidora používá pro čištění pleti a odličování make-upu gel pro dámskou intimní hygienu FemFresh.

"Může to znít zvláštně, ale tento gynekologicky schválený výrobek neobsahuje mýdlo," říká. "Krásně pění, a když jej použijete v kombinaci s houbou lufu, pleť nejen krásně vyčistí, ale i vyhladí."

Issidora pracuje s herečkou Grace Jonesovou a zpěvačkou Sharleen Spiteriovou.

Tělové máslo E45

Pokud potřebujete rychle proměnit suché vlasy v lesklé a vlnité a nemáte právě po ruce žádné sérum či pěnu, použijte tělové máslo. Malé množství vmasírujte do konečků, které budou hydratované a budou vypadat zdravěji.

Doporučuje Jonathan Long, spoluzakladatel Lockonego, pracoval s Yasmin Le Bonovou a Louise Redknappovou.

Tužka

Jeden z nejlepších tipů make-upové umělkyně Ariany Poolové je trik s tužkou a umělými řasami. Ty často v krabičce ztratí svůj tvar a nesedí na víčku, jak mají. Zpět se nejlépe vytvarují podle hran obyčejné tužky.

Ariane Pooleová pracuje s Lisou Snowdenovou a Tess Dalyovou.

Anketa

Který z tipů byste sami vyzkoušeli?
Houba z lufy
13,2 %
Kečup
4 %
Alobal
29,9 %
Kondenzované mléko
2,7 %
Aviváž
3 %
Fólie
1,3 %
Dětská lžička
1,2 %
Tělové máslo
2,5 %
Tužka
1,4 %
Krém na zarostlé chloupky
1,8 %
Gel na vlasy+izolepa
2,3 %
Dámský intimní gel
36,7 %
Celkem hlasovalo 2564 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejhůře oblékaní muži roku 2010

Šestadvacetiletý počítačový expert Mark Zuckerberg je sice nejúspěšnějším podnikatelem současnosti a díky sociální síti Facebook také nejmladším ze světových...

Výběr článků

Načítám