Hlavní obsah

Bílé odzvonilo, klasiku ve svatebních šatech střídají netradiční odstíny i jednoduchost

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá nevěsta si ve svůj svatební den přeje být neodolatelná. Pro většinu žen tak patří mezi klíčové aspekty svatby výběr svatebních šatů. Tento rok bude trendy romantická krajka, bílou na pomyslném trůnu popularity střídají mátové odstíny a barva slonové kosti.

Foto: Profimedia.cz

Svatební boom začíná v červnu, kdy je i počasí teplejší a přívětivější.

Článek

Veselce v květnu se spousta lidí vyhýbá kvůli pověře Svatba v máji, do roka máry.

I proto hlavní svatební boom začíná v červnu, kdy je i počasí teplejší a přívětivější. Mnoho lidí právě ve slunečném počasí pořádá venkovské veselky, které jsou stále oblíbenější i pro svou uvolněnou atmosféru.

I svatební šaty podléhají trendům

„V současné době jsou módním hitem především materiály, jako je tyl či krajka, a především jednoduchost. Širokým řaseným a nabíraným sukním z taftu či jiných podobných materiálů již odzvonilo,” říká Eliška Zezulová z modnisaty.com.

Dodává, že už se příliš nenosí ani korzetové šaty bez rukávů, které byly tabu pro většinu plnoštíhlých nevěst, jež poslední sezóny neměly příliš na výběr.

Foto: Svatební salón Maya

Svatební salón Maya

Foto: Svatební salón Maya

Svatební salón Maya

Světové trendy přinášejí jednodušší střihy

Světové trendy v posledních letech kladly důraz na jednodušší střihy, než si vybírají české nevěsty.

„Populární tak byly splývavé šaty z propracovaných krajek, často se zajímavě řešenými zády – buď poloprůhlednými, tzv. Illusion back, nebo hluboce vystřiženými. Tyto šaty, náznakem připomínající módu 30. let, jsou často doplněny propracovanými kamínkovými aplikacemi,” popisuje Markéta Hartmanová ze svatebního salónu Maya.

Jako zajímavost udává fakt, že se na posledním představení nové kolekce objevil náznak návratu k volánovým sukním, vždy ale rafinovaný, kontrastující s jednoduchostí zbytku šatů.

Foto: modnisaty.com

modnisaty.com

Foto: modnisaty.com

modnisaty.com

Bílé barvě odzvonilo

V barvách jasně vede slonová kost, čistě bílá je jednoznačně „out”, upozorňuje Markéta Hartmanová. Odvážnějším nevěstám doporučuje jít s dobou v šatech pudrových a světle mátových tónů. V nich světové značky představují stále větší část své produkce.

Trendem jsou tedy šaty se širokou sukní, hladké, pouze s jemným tylem a krajkovým korzetem. Vracejí se rukávy dlouhé, tříčtvrteční i krátké.

„Pokud nevěsta touží spíše po šatech bez široké sukně, doporučila bych volit opravdu jednoduché a čistě krajkové šaty, které sluší snad každé,” uzavírá Eliška Zezulová.

Foto: modnisaty.com

modnisaty.com

Foto: Marek Musil

Svatební kolekce návrhářky Petry Balvínové nese název TIQE

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám