Hlavní obsah

Bílá košile je základ šatníku. Poradíme vám, jakou si vybrat

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílou košili by měla mít v šatníku každá z nás. Tento ikonický a nadčasový kousek se totiž dá kombinovat nejen s elegantní, ale také sportovní módou. Vyberte si takovou, která bude lichotit vaší postavě, a uvidíte, že vám bude sloužit dlouhá léta.

Foto: archiv firmy

Zleva: 749 Kč. 399 Kč. 899 Kč. Vše H&M

Článek

Bílá košile by měla být nejen stálicí mužského šatníku, ale také toho ženského. Jedná se totiž o univerzální kousek, který z módy jen tak nevyjde a hodí se téměř na všechny možné příležitosti.

Unosíte ji nejen do práce, ale také na rande, celebrity ji nosí dokonce i pod dlouhé róby bez ramínek.

Dlouhé, krátké, oversized 

Pokud nevíte, jakou košili si vybrat, důležité jsou dva faktory. Především je vhodné si pořídit takovou, která bude lichotit vašim proporcím, a pak si určit, na jakou příležitost chcete košili nosit.

Foto: archiv firmy

Zleva, 899 Kč. 799 Kč. 899 Kč. Vše Zara

Foto: archiv firem

Boty, Puma/Aboutyou.cz, 1297 Kč. Kalhoty, H&M, 699 Kč. Brýle, H&M, 999 Kč. Košile, H&M, 599 Kč. Sako, Marks & Spencer, 2699 Kč

Co se týče tvarů a střihů, volnější tzv. oversized košile sluší takřka všem. Útlým postavám dodají na křehkosti i stylu a u těch silnějších skryjí případné nedostatky.

Zároveň ale platí, že pokud máte plnou ženskou postavu, tak si nevybírejte až příliš velké košile, které by vás mohly opticky zbytečně rozšiřovat a evokovat vzhled nemocničních andělíčků.

Foto: archiv firem

1. Vero Moda/Aboutyou.cz, 699 Kč. 2. H&M, 399 Kč. 3. Pietro Filipi, 2190 Kč. 4. H&M, 599 Kč. 5. Esprit, 1699 Kč

Foto: archiv firem

Košile, H&M, 749 Kč. Boty, Deichmann, 649 Kč. Pásek, H&M, 279 Kč. Legíny, H&M, 249 Kč. Bunda, Esprit, 1999 Kč

V případě, že naopak chcete na svou postavu upozornit, zvolte více vypasovaný model košile, který bude ladně kopírovat křivky vašeho těla.

Můžete také zvolit projmuté košile či ty, které zdobí šněrovačka či efekt žabičkování, který ještě více upozorní na štíhlý pas.

Foto: archiv firem

Zleva, Scootch and Soda/Aboutyou.cz, 2077 Kč. Laurel/Aboutyou.cz, 5679 Kč. Tiger of Sweden/Aboutyou.cz, 3510 Kč.

Foto: archiv firem

Kožená bunda, Kara, 8990 Kč. Košile, Eprit/Aboutyou.cz, 1037 Kč. Boty, Converse/Aboutyou.cz, 1817 Kč. Džíny, Marks & Spencer, 699 Kč

Skvělou volbou jsou také košile, které zdobí pásek či stuha ze stejného materiálu. Takové modely totiž hravě vykouzlí efekt postavy ve tvaru přesýpacích hodin, a navíc je můžete utahovat či povolat podle potřeby.

Foto: archiv firem

Zleva, Hugo Boss/Aboutyou.cz, 3094 Kč. Guess/Answear.cz, 1799 Kč. Only/Aboutyou.cz, 849 Kč.

Co se týče materiálu samotné košile, nejčastěji se setkáte s těmi bavlněnými. Na léto a teplejší počasí se ale můžete porozhlédnout i po těch lněných, které jsou lehčí, lépe odvádějí pot a mají tendenci tělo ochlazovat.

Foto: archiv firem

1. Pietro Filipi, 2490 Kč. 2. Gant, 4299 Kč. 3. Esprit, 1499 Kč. 4. Pietro Filipi, 2790 Kč. 5. Esprit, 1499 Kč. 6. Gant, 3773 Kč

Inzertní sdělení

Foto: aboutyou.cz

Nakupujte jednoduše a za dobré ceny z domova. Vyberte si z více než 500 značek a užijte si dodání a vrácení zdarma s About You – Vaším novým online obchodem s módou.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Čím okořenit jednoduchý outfit

Stylové doplňky dokážou pozvednout jakýkoliv outfit. Je jedno, jestli na sobě máte bílou košili, kterou jste na sobě měla snad stokrát, nebo třeba obyčejné...

Znovuobjevte trend šátkového vzoru

Horkým hitem letošní sezony jsou nejen šátky, ale především šátkovaný vzor. Nejrůznější geometrické obrazce v kombinaci s řetízky či květy zdobí nejen halenky,...

Výběr článků

Načítám