Hlavní obsah

Restaurace, kde návštěvníkům na Silvestra udělají gurmánské pomyšlení

Novinky, das

Milujete dobré jídlo a pití a nechcete se ani o Silvestru spokojit s průměrností? Pak právě pro vás gastronomický průvodce Restu vytipoval místa, kde vás svým kuchařským uměním, a tedy připravovaným silvestrovským menu skutečně oslní. Příchod nového roku tak prožijete v doslova gurmánském oblouznění.

Foto: Profimedia.cz

Ani o Silvestru si nemusíte odpírat gurmánský zážitek.

Článek

1. Restaurace Altány Kampa (Praha)

Podnik je příjemně situovaný hned vedle parku Kampa, odkud je romantický výhled na Čertovku. Nadchne vás jejich speciální silvestrovské menu, jehož součástí je např. vynikající biftek na lůžku z pravých lišek s pečenými brambůrky „Grenaille“. Cena šestichodového menu je 1200 Kč.

2. Máneska (Praha)

Máneska je vynikající, přátelský podnik, umístěný pár kroků od Riegerových sadů a bezesporu v Praze proslul svými steaky, pikantními žebírky nebo tataráky. Tady se bude mít opravdu každý masožravec dobře. Silvestrovské menu si u nich užijete v kombinaci s degustací vín. Cena za jednu osobu je 2016 Kč

3. Bellevue (Praha)

Z restaurace přímo na Smetanově nábřeží budete mít během silvestrovské noci překrásný výhled na Karlův most a Pražský hrad. Při všech těch výhledech si užijete vynikající mezinárodní kuchyni od šéfkuchaře Petra Bureše, který nejraději kombinuje chutě Francie, Itálie a Asie. Menu si opět užijete v kombinaci s ochutnávkou vín, budete moci např. ochutnat severoatlantickou divokou tresku a batátovo-mučenkové pyré s fenyklovou pěnou s Chateau Minuty rosé, ročník 2014. Cena pro jednu osobu je 4990 Kč.

4. Lví dvůr (Praha)

Pokud milujete romantickou historickou Prahu, tak vám Lví dvůr musí nutně přirůst k srdci. Leží na severním okraji areálu Pražského hradu, a i když v průběhu roku spíš láká turisty, vy si v jeho prostorách, které pamatují Čechy pět set let zpět, na Silvestra můžete užít nejen českou, ale i mezinárodní kuchyni. Silvestrovské menu, u kterého vás bude bavit ještě i živá hudba, stojí 2570 Kč.

5. Etnosvět (Praha)

Příjemné a útulné zařízení Etnosvěta, který je proslulý svou vegetariánskou kuchyní, vás v tom šíleném silvestrovském shonu trochu uklidní a naladí na pohodu. Vyrazte tedy do Legerovy ulice a zažijte výjimečné bezmasé pokrmy, např. ořechový Wellington – pečené kaštany s glazírovanou růžičkovou kapustou a omáčku z portského vína. K tomu vám zahraje i živá muzika. Menu na jednu osobu stojí 1890 Kč.

6. La Bodeguita Del Medio (Praha)

Na Silvestra vás bezesporu zahřeje návštěva baru téhle kubánské restaurace. Omamnou atmosféru Karibiku můžete nasát i skrz místní skvělou kuchyni. Takže jestli chcete přivítat nový rok stylově a s doutníkem v koutku úst, běžte do La Bodeguita Del Medio. Vstupné stojí do 2490 Kč.

7. Café Lounge (Praha)

Jste duší kavárenský povaleč? Ve svém oblíbeném podniku budete moct přivítat i nový rok! Stylová kavárna Lounge nabízí velký výběr druhů pražené kávy a letos oslaví Silvestra jak kávou, tak i vybraným menu. Nebude chybět ani sommelier. Cena pro jednoho je 1650 Kč.

8. Il Mercato (Brno)

Brněnská Il Mercato se chlubí excelentní italskou kuchyní a stylovým interiérem. Společně s proseccem si vychutnáte středomořské lahůdky jako ústřice, krevety, nebo humry. Když vám k tomu zahraje živá jazzová hudba, vychází vám z toho nezapomenutelný silvestrovský večer. Cena menu pro jednu osobu je 1950 Kč.

9. Restaurace & Café bar Mezi domky (Buštěhrad)

Nová venkovská restaurace vás okouzlí na první pohled! Jak by ne, když stojí na pozůstatcích středověkého hradu v Buštěhradě. Silvestrovské menu obsahuje například hovězí líčka na víně Cabernet sauvignon, excelentní máslovou rybu s prosecco omáčkou či pistáciovo-mandlovou panacottou. Těšit se můžete na živou hudbu, sklenku prosecca na přípitek, ohňostroj a odvoz domů, a to vše v ceně menu. Rezervujte si své místo včas. Cena menu pro jednu osobu je 1190 Kč.

10. Dvůr Hoffmeister (Čičovice)

Kdo z vás na Silvestra spíš oceňuje venkovský klid, tak letos určitě musíte navštívit restauraci v Číčovicích. Tenhle rodinný podnik si zakládá na dobrém víně a tradičních receptech od našich babiček. Za šestichodové menu zaplatíte 1245 Kč. A co víte, třeba ještě hned na Nový rok vyrazíte na blízkou Okoř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám