Hlavní obsah

Recepty na silvestrovské koktejly, jimiž oslníte

Novinky, das

Bujaré oslavy a míchané nápoje k Silvestru jednoduše patří. Připravili jsme pro vás hned několik tipů, jak si ozvláštnit večer a zároveň si doslova vychutnat příchod nového roku 2019.

Foto: Profimedia.cz

Silvestrovská party se bez koktejlů neobejde.

Článek

Pina Colada

Foto: Rohlík.cz
Suroviny: 150 g čerstvého ananasu, 2 cl kokosového sirupu nebo krému, 5 cl třtinového rumu, 10 cl ananasového džusu
Postup: Očištěné plátky ananasu nakrájejte na kostičky a vložte do mixéru. Odměřte ostatní suroviny a rozmixujte do jemné konzistence. Nápoj přelijte do vysoké sklenice na kostky ledu.

Whisky Sour

Foto: Rohlík.cz
Suroviny: 5 cl Bourbonu, 3 cl čerstvé citronové šťávy, 2 cl cukrového sirupu, 1 cl vaječných bílků, pomerančová kůra a koktejlová třešinka
Postup: Do šejkru na kostky ledu odměřte všechny suroviny. Začněte bílkem. Následně důkladně vyšejkrujte a servírujte do whisky sklenice na kostky ledu. Hladinu nápoje ovoňte pomerančovou kůrou a ozdobte třešinkou.

 Bitter Life

Foto: archív firmy
Suroviny: 40 ml Fernet Stocku, 120 ml citronové limonády, ¼ čerstvé limety, led, čerstvá máta, plátek limetky k dozdobení
Postup: Whisky sklenici naplňte ledem, vymačkejte do ní ¼ limety, nalijte fernet a doplňte citronovou limonádou. Ozdobte čerstvou mátou a plátkem limetky.

Gordon’s Pink Spritz 

Foto: archív firmy
Suroviny: 50 ml Gordon’s Pink, 50 ml citronové limonády, 25 ml Prosecca, led, jahody
Postup: Do sklenice na vysoké nožce vložte dostatečné množství ledových kostek. Přilijte Gordon’s Pink, citronovou limonádu a nakonec Prosecco. Na závěr drink ozdobte rozkrájenými jahodami.

Mojito 

Foto: archív firmy
Suroviny: 40 ml rumu Captain Morgan White Rum, 10 lístků (2 snítky) čerstvé máty, ½ limety, 25 ml cukrového sirupu nebo lžíce třtinového cukru, sodovka, drcený led
Postup: Mátové listy pomačkejte v ruce, abyste tak uvolnili její aroma. Poté je dejte na dno velké sklenice či korbelu. Limetu nakrájejte na měsíčky, vložte do sklenice a přidejte sirup nebo třtinový cukr. Vše společně dobře pomačkejte tak, aby se uvolnila limetová šťáva. Do ¾ naplňte sklenici drceným ledem, přilejte rum a sodovku. Drink dobře promíchejte, dosypte drceným ledem, ozdobte mátou a vychutnejte si osvěžující drink.

 Chocolat Luxe Mocha Martini

Foto: Baileys
Suroviny: 50 ml Baileys Chocolat Luxe, 25 ml Smirnoff vodky, 25 ml espressa, led
Postup: Nalijte do shakeru Baileys Chocolat Luxe, přidejte vodku, espresso a pár kostek ledu. Vše dokonale promíchejte do hladké, jemné konzistence. Servírujte do sklenice typu Martini, ozdobit můžete lístkem máty.

 Mattoni Rh+

Foto: archív firmy
Suroviny: 2 cl džusu Granini grep, 2 cl bitter sirupu, 2 cl Grenadiny, 2 cl citronové šťávy, perlivá Mattoni na dolití, rozmarýn a plátek grepu na ozdobu
Postup: Smíchejte všechny ovocné složky, dolijte perlivou Mattoni a dozdobte grepem a rozmarýnem.

Bubble Sunset

Foto: archív firmy
Suroviny: Aperol, čerstvý pomerančový fresh, Bohemia Sekt semi sec, led, plátek pomeranče
Postup: Do sklenky nalijte 1 díl Aperolu, doplňte 1 dílem čerstvého pomerančového freshe, dolijte 3 díly sektu Bohemia Sekt demi sec a podávejte na ledu. Můžete ozdobit plátkem pomeranče.

 Ledové kostky s jedlými květy

Foto: Rotkäppchen
Suroviny: jedlé květy, voda, tvořítka na led
Postup: Do zásobníku na led nalijte malé množství vody. Na vodu vložte květinu. Jemně nakapejte několik kapek vody na květinu, aby zůstala při zamrazování na svém místě. Zamrazte na 12-24 hodin, poté nalijte další vrstvu vody, aby tvořítko bylo zaplněné. Vložte do mrazáku na 12-24 hodin a led je připraven.Tip: Pokud chcete, aby byl led obzvláště čirý, převařte destilovanou vodu, poté nechte vychladnout. Tím se eliminují nečistoty a vzduchové bubliny a led je krásně čistý.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám