Hlavní obsah

Sexuální polohy, jež mohou usnadnit otěhotnění

Novinky, Dana Sokolová

Problémy s otěhotněním má stále vyšší procento párů. U některých lidí za to mohou zdravotní problémy, u jiných je to velmi často přisuzováno psychice. Existuje spoustu rad, jak otěhotnění urychlit a kromě plodných či neplodných dnů je podle někoho velmi důležitá i sexuální poloha.

Foto: Profimedia.cz

Nejvhodnější polohy k otěhotnění jsou prý takové, které pomohou spermie doručit co nejblíže k děložnímu hrdlu a tudíž spermie nemusí překonávat tak dlouhou cestu k vajíčku.

Článek

Podle odborníků však neexistuje žádný důkaz o tom, které polohy jsou pro početí nejvhodnější a naopak, které nelze doporučit.

Tzv. babské rady však vycházejí z celkem logického odůvodnění. Podle nich jsou nejvhodnější takové polohy, které pomohou spermie doručit co nejblíže k děložnímu hrdlu a ty tudíž nemusejí překonávat tak dlouhou cestu k vajíčku. Čím hlouběji se tedy spermie dostanou, tím méně musí překážek překonat a tím i roste šance na úspěšné oplodnění vajíčka.

Mezi takové sexuální polohy patří:
Misionářská poloha – zde spermiím pomáhá zemská přitažlivost. Usnadnit jim průnik do dělohy můžete ještě více tím, že si kříž podložíte polštářkem.
Poloha lžičky – pozice, kdy oba ležíte na boku, usnadňuje penetraci a je vhodná i tehdy, když jste oba unavení a jde vám spíše o blízkost, než aby se otřásaly stěny místnosti.
Zdroj: http://www.zenska-neplodnost.cz

Gravitace není vše

Přestože se některé polohy mohou zdát pro oplodnění méně výhodné, podle odborníků tomu tak ve skutečnosti vůbec nemusí být. Pokud jsou spermie muže zdravé, pak si cestu k vajíčku vždy samy naleznou. V každém případě je někdy mnohem důležitější než samotná poloha, citové rozpoložení obou partnerů. Někteří lékaři upřednostňují především pohodu a dobrou náladu milenců.

Mezi další babské tipy patří i rada, že žena nemá hned po souloži vstávat. Naopak si má podložit pánev polštářem a nohy opřít o zeď. Ani toto podle lékařů nelze podložit vědecky, přesto sami tyto praktiky nevylučují. Příroda je mocná čarodějka a přestože je současná věda velmi pokroková, některé jevy rozumově vysvětlit nelze.  

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám