Hlavní obsah

Přáli by si jet na letní tábor, maminka samoživitelka na něj nezvládne našetřit

Letní tábory jsou pro mnohé děti příjemným zpestřením prázdnin. Jednak mají možnost být se svými vrstevníky a společný čas vyplnit nejrůznějšími venkovními aktivitami, ale také se naučit bez dozoru rodičů větší samostatnosti i týmové spolupráci, což je pro jejich vývoj velmi důležité. Bohužel ne všichni jsou schopni svým dětem letní tábory či kempy zaplatit. Jako paní Lucie, samoživitelka, která přes těžkou práci, kterou vykonává v pekárně, není schopná na tábor pro své dvě děti našetřit.

Foto: Profimedia.cz

Letní tábory mají pro děti celou řadu pozitiv.

Článek

Paní Lucie se stará o dvě děti, deváťačku Denisu a prvňáčka Tondu. Loňský rok byl pro ně všechny náročný. Kvůli nové práci a bydlení se přestěhovali do jiného města a děti tak začaly chodit do nové školy a musely se tak začlenit do zcela neznámého kolektivu.

Pro dospívající Denisu to nebylo vůbec snadné a zapadnout mezi nové spolužáky se jí dlouho příliš nedařilo a dělala věci, které byly špatně.

Dnes už je vše v pořádku. Denisa dodržuje všechna pravidla, která si s maminkou nastavila, navíc se moc hezky stará o mladšího brášku. Tím, že maminka pracuje v pekárně a z domova odchází velmi brzy ráno, každodenní výpravy Tondy do školy jsou především na Denise.

I z tohoto důvodu by si maminka přála svou dceru odměnit a dopřát jí poslední možnost jet na letní tábor, na kterém nikdy nebyla, přestože si to vždy přála.

Tábory pro děti letos zdražují, zájem však neopadá

Věda a školy

Spolu s ní by rád jel na tábor i mladší bráška, který je podle slov maminky moc hodný kluk a přes větší problémy s řečí, kvůli kterým dochází pravidelně na logopedii, je velmi snaživý a kamarádský.

Přestože paní Lucie pracuje, dopřát svým dětem letní tábor je nad její možnosti. I z tohoto důvodu se obrátila na Patrona dětí, který pro obě děti uspořádal sbírky. Přispět na letní tábor Denise a jejímu bratrovi Tondovi můžete i vy.

Podobných příběhů je bohužel mnohem více. Jen na Patronovi dětí jich je v současné době dalších 63. Naleznete je v sekci Volný čas.

Reklama

Výběr článků

Načítám