Hlavní obsah

Nezapomeňte se svými dětmi oslavit Den Dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

1. červen je svátek všech dětí na celém světě a to již od roku 1949, kdy byl tento svátek vyhlášen. Důvodem vzniku byla snaha připomenout celému světu odpovědnost za osudy nejmladší generace. Podle psychologů by však tento den neměl být pro děti ničím výjimečným, jelikož radovat se ze života, hrát si, oslavovat, by mělo být součástí každého běžného dne.

Článek

Právo na šťastné dětství je upíráno miliónům dětí v různých státech zeměkoule. Den dětí je důvodem k zamyšlení pro starší generaci, jakou budoucnost připravují těm nejmladším. I dnes po mnoha letech od skončení světových válek umírá denně mnoho dětí, které trpí hladem a nemocemi nejen v afrických zemích, ale dokonce i v zemích Evropy. Bohužel tu stále máme týrané a zneužívané děti. Ale to není jediný problém. Protože i děti, které nikdo vysloveně netýrá mohou trpět, a to naší nevšímavostí, snahou nahradit lásku a péči, penězi a dárky.

Rodiče si ne vždy uvědomují, co je pro děti nejdůležitější. To, že dítěti koupíte superdrahý dárek mu nenahradí odpoledne strávené s vámi. Dítě potřebuje, abyste mu naslouchaly a braly ho vážně, abyste jen nemávly rukou nad jeho problémy, s tím, že vaše jsou důležitější. Zamyslete se, jak by bylo vám. Jistě, z vašeho pohledu jsou ty problémy zanedbatelné, ale ne tak z pohledu dítěte, pro něj je to problém závažný.

Dnes máme den dětí a vy jistě vyrazíte se svými ratolestmi někam za zábavou. Třeba do zoo, nebo na výlet, či na některou z akcí pořádanou speciálně pro tento den, možností je nepřeberně. Dívejte se během tohoto dne pozorně na své děti, uvidíte radost, smích a štěstí. Není to ten nejhezčí pohled? Tak to dopřejte sobě i svým dětem častěji, není přece nutné čekat na 1. června. Buďte pro své děti kamarády, ne jen vychovatelem či vychovatelkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám