Hlavní obsah

Nejluxusnější kočárek Aston Martin vyjde až na šedesát tisíc

Nejexkluzivnější kočárek světa utvořený pro malé Jamese Bondy vyrábí automobilka Aston Martin a za jedno čtyřkolové provedení požaduje dva tisíce liber – asi šedesát tisíc korun.

Foto: Aston Martin

Aston Martin

Článek

Slavný britský výrobce automobilů na vývoji exkluzivního kočárku spolupracoval se společností Silver Cross, která vyrábí vozítka pro kojence a batolata už od roku 1877.

„Byl navržen k naprosté dokonalosti s promyšlením nejmenších detailů,“ tvrdí ve společném prohlášení Aston Martin a Silver Cross. Kočárek je přitom vyroben ze stejné kůže, která se používá k vykládání interiérů u vozů slavné značky.

Sedací poduška je potažena alcantarou, vysoce kvalitním velurem z Itálie, zatímco veškerá madla a rukojeti jsou potaženy nejjemnější teletinkou.

Foto: Aston Martin

Aston Martin

Kolečka z hliníkové slitiny jsou podobná automobilovým Aston Martin One-77.

Silver Cross vyrobí jen osm set takových kočárků, aby byla zajištěna „naprostá exkluzivita produktu“. Každý kus bude mít certifikát původu a vlastní chromovou destičku zaručující, že je z limitované edice.

„Je to kočárek s nejvyšším komfortem pro vaše dítě a nejvyšším stylem pro jeho majitele,“ uvedl mluvčí společnosti Silver Cross. Kočárek bude k dostání v londýnském obchodním domě Harrods od dubna letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám