Hlavní obsah

Co může způsobit padající záchodové prkénko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalifornští urologové varují rodiče, aby dávali pozor na své chlapce, kteří se učí močit do mísy. Dospělí by měli zkontrolovat především záchodová prkénka, zda totiž po zvednutí drží a nehrozí jejich pád. Ročně jen v Kalifornii ošetří na urologii několik stovek chlapců – většinou velmi malých – jimž padající prkénko poraní penis.

Foto: Profimedia.cz

Náhle padající prkénko může nepříjemně překvapit.

Článek

Pohotovostních ošetření pyje přitom v USA stále přibývá. Nejčastěji ke zranění pohlavních orgánů dochází u chlapců předškolního věku, které náhle padající prkénko překvapí a nestihnou reagovat.

„Většinou se jedná o případy malých chlapců, kteří se učí čůrat vstoje do mísy a kteří nemají ještě dobré motorické schopnosti, nemají dost bystré reflexy na to, aby včas uskočili,“ tvrdí doktor Benjamin Breyer z University of California v San Francisku.

Ročně v USA ošetří šestnáct tisíc osob s poraněním urogenitální soustavy. Každý třicátý – tedy zhruba 530 případů ročně – je zraněn toaletou. Statistiky jsou známy jen v USA, ale ke stejnému poranění dochází všude na světě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám